De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Fenotype: Het uiterlijk van een organisme (zichtbare eigenschappen/eigenschappen die tot uiting komen) Genotype: Informatie voor alle erfelijke eigenschappen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Fenotype: Het uiterlijk van een organisme (zichtbare eigenschappen/eigenschappen die tot uiting komen) Genotype: Informatie voor alle erfelijke eigenschappen."— Transcript van de presentatie:

1 Fenotype: Het uiterlijk van een organisme (zichtbare eigenschappen/eigenschappen die tot uiting komen) Genotype: Informatie voor alle erfelijke eigenschappen van dat organisme. Fenotype = Genotype + invloeden vanuit milieu

2 Basisstof 2: Geslachtschromosomen

3 In een lichaamscel komen chromosomen in paren voor De twee chromosomen van een paar bevatten informatie voor dezelfde erfelijke eigenschappen. De variant kan wel anders zijn.

4 Bij een mens in een lichaamscel 23 paar chromosomen 22 paar ‘gewone’ chromosomen (autosomen) 1 paar geslachtschromosomen

5 In een geslachtscel komen 23 chromosomen voor 22 ‘gewone’ chromosomen (autosomen) 1 geslachtschromosoom

6 Bepalen of iemand een man of een vrouw is Beinvloeden de gehaltes aan mannelijke en vrouwelijke geslachtshormonen in het bloed. Man: - Lichaamscel: XY - Geslachtscel: X of Y Vrouw - Lichaamscel: XX - Geslachtscel: X

7 Geslacht wordt bepaald op het moment van bevruchting. Eicel met X + Zaadcel met X = Meisje (XX) Eicel met X + Zaadcel met Y = Jongen (XY)


Download ppt "Fenotype: Het uiterlijk van een organisme (zichtbare eigenschappen/eigenschappen die tot uiting komen) Genotype: Informatie voor alle erfelijke eigenschappen."

Verwante presentaties


Ads door Google