De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wiskunde A of B?.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wiskunde A of B?."— Transcript van de presentatie:

1 Wiskunde A of B?

2 Inhoud Wiskunde A Wiskunde B Functies en grafieken Statistiek
Kansrekening Functies en grafieken Veranderingen Goniometrie (sinus/cosinus) (Ruimte)meetkunde

3 Een pagina uit het boek wiskunde A

4 Typisch wiskunde A Het bedrag dat je bij Bikey moet betalen voor het huren van een fiets is een lineaire functie van het aantal dagen dat je huurt. Het blijkt dat 4 dagen € 28 kost, 9 dagen kost € 50,50. Bepaal de formule waarmee Bikey het huurbedrag berekent. Ook bij TMR (Trap Maar Raak) is het mogelijk een fiets te huren. Hier wordt het bedrag berekend via de formule B = 7 + 6d (B bedrag in euro's en d in dagen). Bepaal bij welk aantal dagen de twee verhuurbedrijven even duur zijn. Welk bedrijf is op de lange duur goedkoper? Karel heeft bij TMR een fiets gehuurd. Hij heeft 55 euro moeten betalen. Hoeveel dagen heeft hij de fiets gehuurd?

5 Een pagina uit het boek wiskunde B

6 Typisch wiskunde B De lijn l gaat door de punten (4, 28) en (9; 50,5). Stel de vergelijking van l op. De lijn m loopt evenwijdig aan l en gaat door het punt (23, 47). Stel de vergelijking van m op. Twee lijnen staan loodrecht op elkaar als hun rc's met elkaar vermenigvuldigd het getal –1 opleveren. De lijn n gaat door het punt (-17, 58) en staat loodrecht op l. Stel de vergelijking van n op. Bepaal het snijpunt van de lijnen l en m.

7 Wiskunde in de profielen
C&M: geen wiskunde of wiskunde A E&M: wiskunde A N&G: wiskunde A of wiskunde B N&T: wiskunde B Advies: Kies zo hoog mogelijk om zoveel mogelijk studierichtingen open te houden. Maar belangrijker: kies de wiskunde die bij je past!

8 Vragen?


Download ppt "Wiskunde A of B?."

Verwante presentaties


Ads door Google