De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De leeuw Door Rani en Emma. De inhoud Wat voor een dier is het? Wat voor een dier is het? Waar vind je het dier? Waar vind je het dier? Hoe ziet het dier.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De leeuw Door Rani en Emma. De inhoud Wat voor een dier is het? Wat voor een dier is het? Waar vind je het dier? Waar vind je het dier? Hoe ziet het dier."— Transcript van de presentatie:

1 De leeuw Door Rani en Emma

2 De inhoud Wat voor een dier is het? Wat voor een dier is het? Waar vind je het dier? Waar vind je het dier? Hoe ziet het dier eruit? Hoe ziet het dier eruit? Wat eet het dier? Wat eet het dier? Hoe plant het dier zich voort? Hoe plant het dier zich voort? Heeft het dier vijanden? Heeft het dier vijanden?

3 Wat voor een dier is het? Het zijn roofdieren. Het zijn roofdieren. Familie der katachtigen. Familie der katachtigen.

4 Waar vind je het dier? In Afrika, Noordwest- India,Zuidwest-Azie, Noord-India,…. In Afrika, Noordwest- India,Zuidwest-Azie, Noord-India,…. En ook in woestijnen en woudzones. En ook in woestijnen en woudzones..

5 Hoe ziet het dier eruit? Het mannetje heeft lange manen. Het mannetje heeft lange manen. Schouderhoogte:75-112 cm. Schouderhoogte:75-112 cm. Lichaamslengte tot 2 meter, staart:1 meter. Lichaamslengte tot 2 meter, staart:1 meter. Gewicht:tot 200 kg. Gewicht:tot 200 kg. De latijnse naam: leonis De latijnse naam: leonis

6 Wat eet het dier? Leeuwen leven van grote prooidieren als buffels, zebra’s,:bij uit zondering grotere dieren als neushoorns. Leeuwen leven van grote prooidieren als buffels, zebra’s,:bij uit zondering grotere dieren als neushoorns. Vaak ook kleinere prooien tot sprinkhanen toe. Vaak ook kleinere prooien tot sprinkhanen toe.

7 Hoe plant het dier zich voort? De draagtijd beloopt 100-120 dagen. De draagtijd beloopt 100-120 dagen. De 2-3 jongen (vaak meer dan een) komen blind, klein en hulpeloos ter wereld. De 2-3 jongen (vaak meer dan een) komen blind, klein en hulpeloos ter wereld.

8 Heeft het dier vijanden? Andere (grotere) roofdieren. Zie vb. van de Andere (grotere) roofdieren. Zie vb. van de hyena. Volwassen leeuwen hebben eigenlijk geen vijanden. Volwassen leeuwen hebben eigenlijk geen vijanden. Ze beschermen zich door in groep te blijven,de kleintjes in het midden. Ze beschermen zich door in groep te blijven,de kleintjes in het midden.

9


Download ppt "De leeuw Door Rani en Emma. De inhoud Wat voor een dier is het? Wat voor een dier is het? Waar vind je het dier? Waar vind je het dier? Hoe ziet het dier."

Verwante presentaties


Ads door Google