De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Toen Jezus Christus in de nacht waarin Hij werd verraden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Toen Jezus Christus in de nacht waarin Hij werd verraden"— Transcript van de presentatie:

1 Toen Jezus Christus in de nacht waarin Hij werd verraden
Vers 1 Toen Jezus Christus in de nacht waarin Hij werd verraden op onze redding was bedacht, volbracht Hij Gods genade. Als Jesus Christus in der Nacht, BWV 265 Tekst Ria Borkent naar Johann Heermann Uit: Een vleugje eeuwigheid, 80 Bachkoralen herdicht

2 Nu heeft de schaduw afgedaan, gaat zich het Licht onthullen.
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 2 Nu heeft de schaduw afgedaan, gaat zich het Licht onthullen. Nu moet het Lam ter slachting gaan, zijn offerdienst vervullen.

3 Hij nam het brood en brak het door voor de discipelogen,
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 3 Hij nam het brood en brak het door voor de discipelogen, zag op en dankte God ervoor. En Jezus sprak bewogen:

4 “Neem, eet, dit is het hemelbrood, gebroken u ten leven.
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 4 “Neem, eet, dit is het hemelbrood, gebroken u ten leven. Mijn lichaam wordt tot in de dood voor mensen prijsgegeven.”

5 Zo nam Hij ook de wijnbokaal, met wijn geperst uit bessen,
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 5 Zo nam Hij ook de wijnbokaal, met wijn geperst uit bessen, om in dit laatste avondmaal hun diepste dorst te lessen.

6 “Neem, drink, Ik schenk mijn dure bloed, het wordt voor u vergoten
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 6 “Neem, drink, Ik schenk mijn dure bloed, het wordt voor u vergoten als goede wijn die vloeien moet voordat hij wordt genoten.

7 Een nieuw verbond deel ik u mee: wees in mijn bloed verbonden.
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 7 Een nieuw verbond deel ik u mee: wees in mijn bloed verbonden. Want in mijn bloed, die rode zee, verdrinken al uw zonden.

8 Doe dit tot mijn gedachtenis, zo heeft de Heer gesproken.”
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 8 Doe dit tot mijn gedachtenis, zo heeft de Heer gesproken.” Zij zongen in de duisternis de lofzang ongebroken.

9 in brood en wijn en eerherstel, het leven zelf doet vinden.
Toen Jezus Christus in de nacht Vers 9 O Here Jezus, dank u wel dat Gij mij zo beminde, in brood en wijn en eerherstel, het leven zelf doet vinden. Als Jesus Christus in der Nacht, BWV 265 Tekst Ria Borkent naar Johann Heermann Uit: Een vleugje eeuwigheid, 80 Bachkoralen herdicht


Download ppt "Toen Jezus Christus in de nacht waarin Hij werd verraden"

Verwante presentaties


Ads door Google