De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Netwerken. Wat is een netwerk Van zodra 2 of méér computers met elkaar verbonden zijn kan je spreken van een netwerk. Dit gaat dus van een klein netwerkje.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Netwerken. Wat is een netwerk Van zodra 2 of méér computers met elkaar verbonden zijn kan je spreken van een netwerk. Dit gaat dus van een klein netwerkje."— Transcript van de presentatie:

1 Netwerken

2 Wat is een netwerk Van zodra 2 of méér computers met elkaar verbonden zijn kan je spreken van een netwerk. Dit gaat dus van een klein netwerkje thuis tot en met het grote internet.

3 Soorten netwerken We onderscheiden 3 indelingen van netwerken: geografische indeling –Lan –wan topografische indeling software-matige indeling

4 Geografische indeling Datacommunicatie is communiceren van data via de pc. Dat communiceren kan op 2 niveaus gebeuren: LAN: betekent een klein netwerk WAN: betekent een groter netwerk

5 Topografische indeling bustypologie stertypologie ringtypologie

6 Software-matige indeling Peer to peer –Elke pc is zowel server als werkstation –Onafhankelijk van de server –Héél complexe configuratie –Als bij één pc het netwerk niet werkt, dan kunnen ook alle andere verbonden pc’s niet meer op het netwerk. Client server –De server staat centraal –Verschillende workstations connecteren zich met server –Workstations halen software van de server –Eenvoudige installatie en lage hardwarebehoeften Eenvoudige software

7 Hoe een netwerk tot stand brengen Om een netwerk tot stand te brengen heb je enerzijds een interface nodig, en anderzijds bekabeling. In deze volgorde worden ze ook besproken hieronder. Daarnaast wordt er ook meestal gebruik gemaakt van een Netwerk Operating System, zoals Novell, Linux, of Windows NT.

8 Interface Bekabeling

9 De interface De netwerkkaart vormt de interface tussen de pc en de bekabeling naar de andere pc's. Je kan een klassificatie maken volgens verschillende criteria: volgens de prijs en het merk volgens het soort connectie volgens de snelheid

10 De prijs en het merk Je kan al een netwerkkaart kopen van 25,00 EUR. Als je echter zeker wilt zijn van een goede kwaliteit op lange termijn koop je beter een netwerkkaart van een bekend merk, zoals 3COM maar dan hangt er wel een duurder prijskaartje aan vast.

11 De snelheid Er zijn kaarten van 10 Mbit/sec, en van 100 Mbit/sec. Mbit/sec = Mega bit per seconde (miljoen bits).

12 Het soort connectie

13 Bekabeling Utp Coax glasvezel Draadloos


Download ppt "Netwerken. Wat is een netwerk Van zodra 2 of méér computers met elkaar verbonden zijn kan je spreken van een netwerk. Dit gaat dus van een klein netwerkje."

Verwante presentaties


Ads door Google