De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De politie van vroeger.

Verwante presentaties


Presentatie over: "De politie van vroeger."— Transcript van de presentatie:

1 De politie van vroeger

2 1795 In 1795 viel Napoleon binnen. Napoleon richtte toen een politiemacht op. Hij deed dat voor zijn eigen veiligheid. Om politieagent te worden hoefde je niet te kunnen lezen en schrijven. Als de politie een gevecht verloren had was dat zijn eigen schuld en dan kreeg hij geen vergoeding.

3 19e eeuw In de 19e eeuw kwam pas de echte politie: korps marechaussee. Dat is nu de naam voor de militaire politie

4 Oorlog In de oorlog waren de Duitster de baas over de politie. Na de oorlog werd de politie opgedeeld in de rijkspolitie en de gemeentepolitie. De gemeentepolitie voor in de steden en de rijkspolitie voor op het platteland

5 1993 Sinds 1993 is er nog maar één politie: De regiopolitie. Nederland is ingedeeld in 25 politiekorpsen, verdeeld over 25 regio`s

6 2014 Er is veel veranderd zins vroeger. Vroeger spotte je niet met de politie, je luisterde goed en kwam niet in aanraking met de politie. Nu is dat heel anders.

7 Uniforms Er zijn veel verschillende uniforms voor de politie. Politie die het verkeer moet regelen heeft fellere kleding. Die voor de inspecteur is het ook weer anders dan die van een agent.


Download ppt "De politie van vroeger."

Verwante presentaties


Ads door Google