De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015."— Transcript van de presentatie:

1 Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015

2 Ergens in een knus holletje in Leesvirusland woont de Leeshaas. Zijn hol ligt vol met boeken. Deze haas brengt dan ook boeken rond in plaats van eieren. Daarom heet hij de Leeshaas.

3 Op een mooie lentedag had de Leeshaas een plan. Hij ging op bezoek in Nieuw Balinge. Daar zou hij de kinderen van groep 5/6 een verrassing brengen.

4 De kinderen van groep 5/6 waren hard aan het werk om hun weektaak af te krijgen. Vrolijk klopte de Leeshaas op de deur.

5 “ Boeken, mooie boeken! “ De Leeshaas was dan ook erg blij dat hij alle kinderen een prachtig boek kon geven. Alle kinderen begonnen gelijk te lezen.

6 Maar toen gebeurde er iets vreemds. Zodra de kinderen in boeken begonnen te lezen vielen ze in diepe slaap.

7 De leeshaas huppelde weer blij naar zijn hol. Om even te kijken of alles goed was gegaan keek hij in zijn glazen bol.

8 Hij zag alle kinderen van de Meester Sieberingschool op tafel liggen slapen. Hij schrok zich een hoedje. Wat kon er mis zijn gegaan? Opeens wist hij het! Hij had de kinderen geen Leesvirusboek gegeven.

9 Hij rende zo snel hij kon, door Nieuw Balinge op weg naar de Meester Sieberingschool. In zijn tas zaten gelukkig nu wel de Leesvirusboeken.

10 Hij gluurde nog even door het raam naar binnen. Alle kinderen waren nog in hele diepe slaap!

11 Snel wisselde hij de boeken om. Elk kind kreeg een prachtig Leesvirusboek. Deze boeken zijn heel spannend of grappig en passen precies bij de kinderen in groep 5/6

12 Ook strooide hij bij alle kinderen wat leesvirussen op tafel. Met dit virus zouden ze snel wakker worden en nog enthousiaster worden voor het lezen.

13 Om alle mensen te waarschuwen voor dit bijzondere virus hing hij nog snel een poster op. Daarna rende hij zo hard hij kon naar zijn hol.

14 De kinderen werden wakker en begonnen gelijk te lezen in hun nieuwe boek. En weer was het heel stil in de klas. Niet omdat de kinderen sliepen maar omdat ze aandachtig aan het lezen waren. Want leesvirusboeken zijn de leukste boeken die er zijn!

15 En de leeshaas? Die ging lekker in uitrusten en ook lezen in zijn hol. Welk boek hij las? Een leesvirusboek natuurlijk! En volgend jaar gaat hij weer op stap om klassen te besmetten! Dus je bent gewaarschuwd, misschien staat hij op een dag wel bij jou in de klas.


Download ppt "Pas op Leesvirus! Een verhaal geschreven door de kinderen van groep 5/6 van de Meester Sieberingschool Nieuw Balinge 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google