De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA."— Transcript van de presentatie:

1 HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA

2 INHOUD GODEN HET LAND DE VLAG VAN EGYPTE Piramides Mummies De Nijl
                                                                                  GODEN HET LAND DE VLAG VAN EGYPTE Piramides Mummies De Nijl sfinx

3 DE GODEN ER ZIJN 3 GODEN IN HET OUDE EGYPTE IN NIVEAU 1 VAN HET SPEL EN DAT ZIJN IRIS, ANUBIS EN ORIRIS. DE GODEN ZOGEN ER UIT ALS GEWOONE MENSEN.

4 WAAR LIGT HET LAND EN WAT IS DE VLAG ?

5 piramides De Egyptenaren geloofden dat ze na hun dood in een ander land verder leefden. Na hun dood  werd het lichaam gebalsemd. Farao's werden . De eerste piramiden waren trappiramiden. De wanden hadden de vorm van een trap omdat men geloofde dat de afgestorven geest naar boven zou klimmen om zich op de top met de zonnegod te verenigen. Later werden de wanden van de piramiden vlak. Ze waren versierd met afbeeldingen van hun goden. Deze werd dag en nacht bewaakt.

6 mummies Natuurlijke mummies kunnen behalve door uitdroging ook door invriezen en/of droogvriezen optreden. Men spreekt dan van een ijsmummie, ontstaan doordat een lichaam in een gletsjer is terecht gekomen of in permafrost is begraven.

7 De Nijl De Nijl is met een lengte van 6695 km de langste rivier van de wereld. De bron van de Nijl is lange tijd onbekend gebleven.

8 sfinx Een sfinx werd in het Oude Egypte onder andere gebruikt als wachter. De afbeelding van de sfinx werd gebruikt om vijanden angst aan te jagen. Als tweede was de sfinx symbool voor 'de wachter van de zon'.

9 einde


Download ppt "HET OUDE EGYPTE DOOR KYARA."

Verwante presentaties


Ads door Google