De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Door Yorick en Jarno. door Yorick en Jarno.. Inhoud De tijdsbalk. De tijdsbalk. Wie was hij? Wie was hij? Wat maakt hem zo historisch? Wat maakt hem zo.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Door Yorick en Jarno. door Yorick en Jarno.. Inhoud De tijdsbalk. De tijdsbalk. Wie was hij? Wie was hij? Wat maakt hem zo historisch? Wat maakt hem zo."— Transcript van de presentatie:

1 door Yorick en Jarno. door Yorick en Jarno.

2 Inhoud De tijdsbalk. De tijdsbalk. Wie was hij? Wie was hij? Wat maakt hem zo historisch? Wat maakt hem zo historisch? Weetjes! Weetjes!

3 500 na Chr 1500 na Chr Karel De Grote 742 tot 814 De Middeleeuwen

4 Wie was hij? Karel werd in 754 samen met zijn broer Carloman gezalfd in de Katedraal Saint- Louis bij Parijs. De Frankische adel legde daarbij de eed af om alleen nakomelingen van Pepijn tot koning te kiezen. Karel werd in 754 samen met zijn broer Carloman gezalfd in de Katedraal Saint- Louis bij Parijs. De Frankische adel legde daarbij de eed af om alleen nakomelingen van Pepijn tot koning te kiezen.

5 Wat maakt hem zo historisch Na de dood van zijn vader in 768 werd diens koninkrijk verdeeld onder Karel en Carloman. Karel kreeg de gebieden langs de westelijke en noordelijke kusten. En hij was de man die de eerste scholen oprichtte. Na de dood van zijn vader in 768 werd diens koninkrijk verdeeld onder Karel en Carloman. Karel kreeg de gebieden langs de westelijke en noordelijke kusten. En hij was de man die de eerste scholen oprichtte.

6 Het rijk

7 Weetjes! Hij is overleden na een kort ziekbed (vermoedelijk longontsteking) en is begraven in de Dom Van Aken. Hij is overleden na een kort ziekbed (vermoedelijk longontsteking) en is begraven in de Dom Van Aken. In de 12 de eeuw werd Karel zalig verklaard. In de 12 de eeuw werd Karel zalig verklaard.

8


Download ppt "Door Yorick en Jarno. door Yorick en Jarno.. Inhoud De tijdsbalk. De tijdsbalk. Wie was hij? Wie was hij? Wat maakt hem zo historisch? Wat maakt hem zo."

Verwante presentaties


Ads door Google