De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leerdoelen paragraaf 2.1:  Je kent de grote lijnen van de topografie.  Wat zijn de kenmerken van het M’zeegebied ? Ligging en vormen.  Wat zijn de.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leerdoelen paragraaf 2.1:  Je kent de grote lijnen van de topografie.  Wat zijn de kenmerken van het M’zeegebied ? Ligging en vormen.  Wat zijn de."— Transcript van de presentatie:

1

2 Leerdoelen paragraaf 2.1:  Je kent de grote lijnen van de topografie.  Wat zijn de kenmerken van het M’zeegebied ? Ligging en vormen.  Wat zijn de natuurlijke gevolgen van het feit dat de M’zee een binnenzee is ? Verschil in zoutgehalte  stroming.  Wat zijn de kenmerken van de mediterrane vegetatie en wat is de relatie met het klimaat? Droge zomer !!  Wat is het verband tussen de mediterrane landbouw en de natuurlijke omgeving ? Aanpassing aan de droge periode / droogte.

3 Ligging (breedte- en lengtegraden) en topografie.

4 Zeestromen in de Middellandse Zee.

5 Verklaring voor de zeestromen !

6 Typisch mediterrane vegetatie -maquis -cypres olijfboom

7 Landbouw in het Middellandse Zeegebied: 3 vormen Droge akkerbouw Boom- en struikcultuur Irrigatielandbouw


Download ppt "Leerdoelen paragraaf 2.1:  Je kent de grote lijnen van de topografie.  Wat zijn de kenmerken van het M’zeegebied ? Ligging en vormen.  Wat zijn de."

Verwante presentaties


Ads door Google