De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen. Recensie Zo moet het! Dat zei Frank Sanders na afloop van de première van Shrek. De directeur van een academie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen. Recensie Zo moet het! Dat zei Frank Sanders na afloop van de première van Shrek. De directeur van een academie."— Transcript van de presentatie:

1 Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen

2 Recensie Zo moet het! Dat zei Frank Sanders na afloop van de première van Shrek. De directeur van een academie die musicalacteurs opleidt had gelijk. Dit is een schoolvoorbeeld van een geslaagde familiemusical. Dat geldt voor de hoofdrollen, het strakke circa dertigkoppige ensemble, de kostuums en decors en een bij vrijwel iedereen bekend verhaal. Speelde William Spaaij vorig seizoen nog Ramses Shaffy, nu zet hij - onherkenbaar vermomd - zijn tanden opnieuw in een ongeleid projectiel: een groen, groot, gruwelijk én ontroerend moerasmonster. Rogier Komproe is volkomen geloofwaardig als babbelzieke ezel. Dat ligt niet alleen aan zijn aaibare, door Arno Bremers ontworpen kostuum, maar ook aan zijn ezelachtige lichaamstaal en expressieve hoeven. Kim-Lian van der Meij etaleert als prinses Fiona - een beauty met ballen - opnieuw haar enorme stem en komisch talent. Koefnoen-ster Paul Groot levert de grootste prestatie als onweerstaanbaar geestige tiran in zakformaat. Hij zingt, acteert en danst bijzonder goed en het is bovendien knap dat hij je bijkans doet vergeten dat hij continu ronddartelt op zijn knieën voor een visueel Toulouse Lautrec-effect. Verder is elke valse kwinkslag uit zijn mond raak. Bijvoorbeeld wanneer hij zijn uit triplex gefiguurzaagde paard aanspoort met de aansporing: 'Húú, Triplex!' De vertaling van Allard Blom is om door een ringetje te halen. Alles is naturel en effectief. Pinokkio zegt, als zijn neus langer wordt: 'Elke keer als ik jok, groeit mijn gok'. Er is in de tekst ruimte voor actuele grapjes. Zoals tussen Shrek en Fiona: 'Doe 's normaal!' - 'Doe lekker zélf normaal!' Shrek is anders dan andere musicals. In welke andere musical wedijveren een monster en een prinses tijdens een liefdeslied wie de hardste boeren en scheten laat? Waar wordt de zoete sprookjeswereld van Disney met zoveel plezier en venijn op de hak genomen? Dat gebeurt in deze triomf van freaks en verschoppelingen.

3 Reactie Toen wij naar Shrek gingen was ons idee inderdaad dat we naar een familiemusical gingen en dat het niet iets voor ons zou zijn. Maar het heeft een behoorlijke indruk op ons achter gelaten. Het was eigenlijk alles wat wij niet hadden verwacht. We werden meegesleurd in het verhaal, de muziek en zang was goed en de acteurs deden het geweldig. Ook het decor was geweldig mooi gemaakt waardoor je echt werd meegenomen in het verhaal. Met dingen als een draak op het podium en de ezel die veel humor bracht op een leuke wijze was het een hele leuke avond. Dit sluit precies aan op wat er in de recensie wordt geschreven. Het is dan wel een echte familiemusical maar het is ook echt de moeite waard om het te gaan bekijken met je vrienden, een leuke avond staat dan garant!


Download ppt "Sjors IJspelder & Florentijn Marinissen. Recensie Zo moet het! Dat zei Frank Sanders na afloop van de première van Shrek. De directeur van een academie."

Verwante presentaties


Ads door Google