De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Vincent van Gogh.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Vincent van Gogh."— Transcript van de presentatie:

1 Vincent van Gogh

2 Wie is vincent van gogh? Vincent van Gogh was een schilder
Vincent van Gogh leefde van 30 maart 1853 tot 29 juli 1890 Vincent van Gogh kwam uit Zundert. Vincent van Gogh heeft zijn beste schilderijen in Nuenen geschilderd.

3 Vincent van gogh Vincent van Gogh wordt nu gezien als een hele grote schilder. Vroeger was dit niet zo. Vincent van Gogh heeft toen hij leefde maar 1 schilderij verkocht.

4 Wat heeft vincent van gogh allemaal gedaan?
Vincent van Gogh heeft twee jaar op de basisschool gezeten Daarna heeft hij twee jaar op de kostschool gezeten Een kostschool is een school waar je 24 uur per dag bent. Je gaat er naar school en je slaapt er.

5 Wat heeft vincent van gogh allemaal gedaan?
Toen Vincent van Gogh klaar was met school is hij gaan werken in een galerij. De galerij was van zijn oom, die ook Vincent van Gogh heette.

6 Vincent van gogh in nuenen
Wie is er ooit in Nuenen geweest? Hoe ziet het eruit in Nuenen? Wat voor soort schilderijen zou Vincent van Gogh geschilderd hebben in Nuenen?

7 Wat heeft vincent van gogh allemaal gedaan?
Vincent van Gogh is nadat hij in Nuenen geweest was, naar Antwerpen gegaan. In Antwerpen is Vincent van Gogh opnieuw naar school gegaan. Het was alleen te moeilijk voor hem, dus is hij ermee opgehouden. In Antwerpen is Vincent van Gogh ook ziek geworden. Hij kreeg een spierziekte.

8 Wat heeft vincent van gogh allemaal gedaan?
Vincent van Gogh is terug gegaan naar zijn broer in Parijs. Het ging niet meer zo goed met Vincent van Gogh.. Hij was ziek en niemand wilde zijn schilderijen kopen.

9 29 juli 1890 Wie weet er nog wat er op 29 juli 1890 was?
Er word gedacht dat Vincent van Gogh zelfmoord gepleegd heeft.

10 Kunstwerken van Vincent van gogh


Download ppt "Vincent van Gogh."

Verwante presentaties


Ads door Google