De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Peru Bolivië Het Titicacameer ~ en zijn drijvende eilanden Musik: Amazonas ~ The house of the rising sun Vertaald uit het Duits – Freddy Storm 04/2010.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Peru Bolivië Het Titicacameer ~ en zijn drijvende eilanden Musik: Amazonas ~ The house of the rising sun Vertaald uit het Duits – Freddy Storm 04/2010."— Transcript van de presentatie:

1

2 Peru Bolivië Het Titicacameer ~ en zijn drijvende eilanden Musik: Amazonas ~ The house of the rising sun Vertaald uit het Duits – Freddy Storm 04/2010

3 Het Titicacameer is het grootste zoetwatermeer van Zuid-Amerika, met een oppervlakte van 8.288 km². Het bevindt zich op de „altiplano“, de hoogvlakte van de Andes ~ 194 km lang en 65 km breeed.

4 De Uro‘s zijn zeer trots op hun traditionele levenswijze en weigeren absoluut te verhuizen naar het vasteland.

5 Oorspronkelijk begonnen de Uro‘s drijvende eilanden te bouwen om zich bijvoorbeeld tegen de krijgszuchtige Inca‘s te beschermen en te verbergen. Telkens een aanval dreigde werden de verankeringen losgemaakt en trokken de Uro‘s zich met hun eilanden terug op het meer.

6 De drijvende eilanden bestaan uit metersdikke kruisgewijs aangebrachte lagen totorariet. De lagen moeten voortdurend worden vernieuwd omdat de onderste in het water langzaam wegrotten.

7 De boten voor de visvangst en de eenvoudige hutten aijn ook gebouwd met totorariet.

8 Totorariet tijdens het drogen. Het speelt ook een rol in de voeding.

9 Boten van totorariet voor de visvangst.

10

11

12 Uro‘s – vertaald „meermensen“.

13 Het leven op de eilanden is hard. Chronisch reuma, chronische griep en veelvuldige verkoudheden leiden tot een veel lagere levensverwachting dan die van de andere bewoners van de „altiplano“.

14 Kinder en hebben hier nog een heel natuurlijke toegang tot de omgeving …

15

16 Ik hoop dat het u interesseerde ! Voor meer powerpoints op Funnysite.org KLICK HERE KLICK HERE


Download ppt "Peru Bolivië Het Titicacameer ~ en zijn drijvende eilanden Musik: Amazonas ~ The house of the rising sun Vertaald uit het Duits – Freddy Storm 04/2010."

Verwante presentaties


Ads door Google