De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla. Sla  Geschiedenis van sla  Productherkenning  Soorten sla  Het plukken van sla  Het wassen van sla.

Verwante presentaties


Presentatie over: "PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla. Sla  Geschiedenis van sla  Productherkenning  Soorten sla  Het plukken van sla  Het wassen van sla."— Transcript van de presentatie:

1 PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla

2 Sla  Geschiedenis van sla  Productherkenning  Soorten sla  Het plukken van sla  Het wassen van sla

3 Geschiedenis  Herkomst  Naam  Intrede van salade in Nederland

4 Sla soorten Andijvie Veldsla Romeinse sla Batavia sla Waterkers Boter sla 1. 2.3. 4. 5. 6.

5 Sla soorten IJsbergsla Roodlof Radicco Witlof Groenlof 7. 8. 9.9. 10. 11.

6 Sla soorten Krulandijvie ( Frisee) Roquette Eikenbladsla Lollo rosso Rucola 12. 13. 14. 15. 16.

7 Plukken van sla Benodigde materialen 2 afruimbakken wasbak met koud water vergiet mesje groene snijplank 1.Contoleer de krop sla op verwelkte en bruine bladeren, verwijder deze. Doe het afval in een afruimbakje. 2.Leg de krop op de snijplank en pluk de blaadjes zorgvuldig van de stronk. 3.Ga de geplukte sla blaadjes wassen in water. 1.2.3.

8 Waarom plukken we sla? Cellen met bladgroenkorrels in een sla blad.

9 Het wassen van sla Het wassen van sla

10 Oke, stap voor stap 1. Was de sla in koud water 2. Voeg hier zout aan toe. Waarom zout toevoegen??? Waarom zout toevoegen??? 3. Sla bladeren voorzichtig bewegen om het kneuzen te voorkomen. 4. Indien nodig, verschoon je tussen door het water tot dat het helder blijft 5. Sla drogen dmv een sla centrifuge 6. Controleren op oneffenheden en afdekken onder een natte keukendoek.

11


Download ppt "PowerPoint: SlaDoor L van der Meer - CT1 Sla. Sla  Geschiedenis van sla  Productherkenning  Soorten sla  Het plukken van sla  Het wassen van sla."

Verwante presentaties


Ads door Google