De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen

Verwante presentaties


Presentatie over: "Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen"— Transcript van de presentatie:

1 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Inleiding: Gen 1: “Geschreven voor kinderen, niet voor geleerden” Maar kinderen gaan vragen stellen. En kinderen gaan studeren.

2 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Preek: (Inleiding) Geloof & wetenschap Iets over de uitleg van Genesis 1

3 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Geloof & Wetenschap: Wetenschappelijke kennis is beperkt! Wetenschap is niet gelijk aan atheïsme. Geloven: kennen met je het hart; wetenschap: kennen met je hoofd. Valkuil creationisten: Bijbel benaderen als wetenschap (met hoofd). Bijbel: kijken door sleutelgat.

4 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Geloof & Wetenschap: 2: Maar evolutie is wel wetenschap! Evolutieleer (‘evolutionisme’) is niet zelfde als evolutietheorie. Evolutionisme is een overtuiging, als geloof. De wetenschap zelf moet je serieus nemen. En het christelijk geloof maakte onderzoek mogelijk (‘ontgoddelijkte wereld’!).

5 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Uitleg Genesis 1 Gen 1 gaat niet over hoe, maar over wie. “In het begin schiep God hemel & aarde”. 2. Gen 1 vertelt: God maakt aarde bewoonbaar Het ‘antropisch principe’: het mysterie dat de omstandigheden precies in balans zijn om (menselijk) leven mogelijk te maken. De aarde lijkt wel voor de mens te zijn gemaakt!

6 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Uitleg Genesis 1 3. De scheppingsdagen zijn echt dagen. Gen 1 geschreven in taal van alledaagse waarneming. 4. Alles wat er is, is bewijs van Gods trouw. Gods woorden zijn daden: wat hij zegt gebeurt. Door zijn woord wordt alles bewaard, én door zijn spreken komt het einde (2 Petr. 3:7!).

7 Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen
Uitleg Genesis 1 5. Gods rusten en onze lofprijzing. Rusten = ophouden. God hield op met scheppen. Mensen moeten ook van ophouden weten. God heeft gewerkt, geniet nu van zijn voltooide en in Christus volbrachte werk!


Download ppt "Leren – vieren – verwonderen – lofprijzen"

Verwante presentaties


Ads door Google