De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gemaakt door : Valerie ploegmakers

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gemaakt door : Valerie ploegmakers"— Transcript van de presentatie:

1 Gemaakt door : Valerie ploegmakers
de kameleon Gemaakt door : Valerie ploegmakers

2 Inleiding Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de kameleon.
Wat voor soort kameleons zijn er. Wat voor soort dier is het. Hoe kunnen kameleons van kleur veranderen. Wat eet de kameleon. De voortplanting.

3 Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de kameleon
Ik doe mijn spreekbeurt over de kameleon. ik heb dit dier gekozen omdat het anders is dan andere dieren. En ik vind het interessant hoe kameleons van kleur veranderen en leven in de natuur.

4 Wat voor soort kameleons zijn er
Er zijn heel veel verschillende soorten kameleon. Er zijn wel 160 verschillende soorten. Ik zal er twee opnoemen: Je hebt bijvoorbeeld de panter kameleon ze kunne 50 cm lang worden het is de grootste kameleon soort, en ze leven op Madagaskar. Je hebt ook de gewone kameleon de wordt 30 cm lang en leeft bij Spanje, malta en Turkije. Ze hebben 5 tenen waarvan er 4 niet zo goed bewegelijk zijn.

5 Wat voor soort dier is de kameleon
De kameleon is een is een reptiel. Het is familie van de hagedissen. Ze hebben schubben en een grijpstaart die meestal opgerold zit. De staart zorgt ook voor evenwicht. De ogen staan aan de zijkant van de kop. Ze bewegen niet dus kunnen ze twee verschillende kanten op kijken. Hij heeft aan een pootje 5 tenen. En een tong die heel lang is en razendsnel een prooi kan vangen.

6 Hoe kan een kameleon veranderen van Kleur ?
Camoufleren Speciale cellen in de huid Kleuren aanpassen aan Achtergrond. (binnen Een kwartier) Voor hun veiligheid Om een prooi te kunnen Vangen.

7 Hoe kan een kameleon veranderen van Kleur ?
Van warmte/hitte gaat donker kleuren Ook zie je door kleuren hoe hij zich voelt.

8 Hoe eet een kameleon ? De kameleon eet Insecten en kleine Diertjes. De reuze Kameleon kan soms Kleine hagedisjes eten. Aan hun lange tong zit een kleverig kussentje en daarmee vangt hij zijn prooi.

9 Voortplanting ? Als kameleons elkaar heel lief vinden Doen ze samen een dansje. De staartjes gaan om elkaar heen. Na een maand legt het vrouwtje eitjes in een kuiltje of holletje. Daarna komen de eitjes uit. Als ze geboren zijn zijn de babies zo groot als je pink.

10 Vragen aan de klas Hoe worden kameleons geboren ?
Hoe vangen ze hun prooi ? Welke kleur krijgen kameleons bij hitte ?

11 Zijn er nog vragen !!!!?????? EINDE


Download ppt "Gemaakt door : Valerie ploegmakers"

Verwante presentaties


Ads door Google