De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

 Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de kameleon.  Wat voor soort kameleons zijn er.  Wat voor soort dier is het.  Hoe kunnen kameleons van kleur.

Verwante presentaties


Presentatie over: " Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de kameleon.  Wat voor soort kameleons zijn er.  Wat voor soort dier is het.  Hoe kunnen kameleons van kleur."— Transcript van de presentatie:

1

2  Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de kameleon.  Wat voor soort kameleons zijn er.  Wat voor soort dier is het.  Hoe kunnen kameleons van kleur veranderen.  Wat eet de kameleon.  De voortplanting.

3  Ik doe mijn spreekbeurt over de kameleon.  ik heb dit dier gekozen omdat het anders is dan andere dieren.  En ik vind het interessant hoe kameleons van kleur veranderen en leven in de natuur.

4  Er zijn heel veel verschillende soorten kameleon. Er zijn wel 160 verschillende soorten. Ik zal er twee opnoemen: Je hebt bijvoorbeeld de panter kameleon ze kunne 50 cm lang worden het is de grootste kameleon soort, en ze leven op Madagaskar. Je hebt ook de gewone kameleon de wordt 30 cm lang en leeft bij Spanje, malta en Turkije. Ze hebben 5 tenen waarvan er 4 niet zo goed bewegelijk zijn.

5 De kameleon is een is een reptiel. Het is familie van de hagedissen. Ze hebben schubben en een grijpstaart die meestal opgerold zit. De staart zorgt ook voor evenwicht. De ogen staan aan de zijkant van de kop. Ze bewegen niet dus kunnen ze twee verschillende kanten op kijken. Hij heeft aan een pootje 5 tenen. En een tong die heel lang is en razendsnel een prooi kan vangen.

6 Camoufleren Speciale cellen in de huid Kleuren aanpassen aan Achtergrond. (binnen Een kwartier) Voor hun veiligheid Om een prooi te kunnen Vangen.

7 Van warmte/hitte gaat donker kleuren Ook zie je door kleuren hoe hij zich voelt.

8 De kameleon eet Insecten en kleine Diertjes. De reuze Kameleon kan soms Kleine hagedisjes eten. Aan hun lange tong zit een kleverig kussentje en daarmee vangt hij zijn prooi.

9 Als kameleons elkaar heel lief vinden Doen ze samen een dansje. De staartjes gaan om elkaar heen. Na een maand legt het vrouwtje eitjes in een kuiltje of holletje. Daarna komen de eitjes uit. Als ze geboren zijn zijn de babies zo groot als je pink.

10 1. Hoe worden kameleons geboren ? 2. Hoe vangen ze hun prooi ? 3. Welke kleur krijgen kameleons bij hitte ?

11


Download ppt " Waarom doe ik mijn spreekbeurt over de kameleon.  Wat voor soort kameleons zijn er.  Wat voor soort dier is het.  Hoe kunnen kameleons van kleur."

Verwante presentaties


Ads door Google