De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??

Verwante presentaties


Presentatie over: "In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??"— Transcript van de presentatie:

1 In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??

2  Votum en zegengroet  Ps.  Lezen van de wet  Ps.  Gebed  Lezen:  Ps.  Tekst:  Preek  Ps. Voor de dienst: Ps. ??

3 Mededelingen

4

5 Thema: oogsten in het veld van Bethlehem. In de velden van Betlehem bij de gerst oogst vindt Ruth werk. Ze gaat aren lezen op het veld van Boaz. Ruth, de weduwe, de vreemdelinge, de arme heeft genade gevonden in de ogen van haar heer, Boaz. Ze mag aren lezen van zijn akker en ze krijgt nog extra graan ook. Bij de God van Israël is er bescherming voor de weduwe en de vreemdeling. Nu heeft haar bestaan een doel, een richting en er komt overvloed voor Noömi en Ruth. God zegent haar met brood, met werk en de juiste mensen die voor haar zorgen. Zo wordt de verlorene gered, door de wetten van God en door de genade van God. Ruth wordt dienstmaagd genoemd in vs. 13. Net als Maria bij de aankondiging van de geboorte van Jezus. ‘Zie de dienstmaagd des Heren, mij geschiedde naar uw woord’. Het leven van Ruth en Maria is nederig en God gebruikt hun levens in zijn plan. Hun werken is een biddend werken

6 Over Boaz horen we hier verder weinig. Hij werkt mee in Gods plan en zorgt dat alles goed komt. Hij was een belangrijk, rijk en invloedrijk man lezen we in vs.1. In de velden van Betlehem zijn we op weg naar een nieuw bestaan. Hier voor Noömi en Ruth. In de velden van Betlehem is werk en brood en genade. Er is weer hoop en verwachting voor het einde van de oogst. Als je je toevlucht zoekt onder de vleugels van de God van Israël, dan kunnen er grote dingen gebeuren. In de velden van Betlehem begint de genade en die begint bij hele gewone mensen, bij wie je het eigenlijk niet zou verwachten. Bij Ruth, een weduwe uit Moab, maar uit haar familie zal de verlosser komen. Later weer mensen die niet belangrijk waren in die tijd, de herders in het veld van Betlehem. Stoere en ruige mannen. Maar bij hen gaat de hemel open. Engelen zingen: gloria in excelsis deo. De Verlosser is geboren klinkt in de velden van Betlehem

7

8

9

10 Het Lied wordt eerst voorgezongen door het zang groepje. De tekst staat dan op de beamer. Gelijk in de maat gaan we dit lied nog een keer zingen. Nu zingen we als gemeente samen met het zanggroepje met muziekbegeleiding. De tekst staat op de beamer.

11 Een lichtje aan de horizon Als je arm bent in den vreemde: zonder te eten, zonder geld, maar je mag wel aren lezen bij de maaiers op het veld, als je steeds jezelf opzij zet ondanks zorgen ondanks pijn, blijkt er toch opeens een lichtje aan de horizon te zijn.

12 Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

13 Een lichtje aan de horizon (allen) Als je arm bent in den vreemde: zonder te eten, zonder geld, maar je mag wel aren lezen bij de maaiers op het veld, als je steeds jezelf opzij zet ondanks zorgen ondanks pijn, blijkt er toch opeens een lichtje aan de horizon te zijn.

14 Refrein: Ja, dat zeggen al die prachtige verhalen die wij hier mogen lezen, mogen horen. Onder de vleugels van het oude Betlehem Wordt keer op keer weer nieuwe hoop geboren. Tekst: Ron Schröder & Marianne Busser Muziek: Marcel & Lydia Zimmer © 2012 Schröder & Busser / Celmar Music

15

16

17

18

19

20

21

22

23

24 Thema 1. Punt1 2. Punt2 3. Punt3 Na de preek:??

25  Ps.  Preek  Ps.  Gebed  Collecte  Ps.  Zegen

26

27  Vandaag  1 e Diaconie  2 e Rente en aflossing  Volgende week  1 e Kerk  2 e Rente en aflossing  Gez. 111

28

29 Crèche+ Ruth 2 Er is weer brood in Betlehem! Ruth gaat aan het werk op het land van Boaz. Daar wordt de oogst binnengehaald. God zorgt ervoor dat Boaz Ruth helpt, zodat ze genoeg aren kan verzamelen om brood te bakken. Ook geeft Boaz haar extra eten. Zo heeft Ruth genoeg voor Noömi en voor zichzelf. Vanmorgen hebben we geluisterd naar dit Bijbelverhaal.

30 We hebben met brooddeeg en graankorrels mooie vormpjes gemaakt: één voor onszelf en één om weg te geven. De vormpjes moeten nu nog in de oven om hard te worden. Volgende week gaan we ze verven.

31  Vandaag  1 e Diaconie  2 e Rente en aflossing  Volgende week  1 e Kerk  2 e Rente en aflossing  Gez. 111

32

33

34

35 Tot vanmiddag om ?? Met Ds. ??? In het Morgenlicht


Download ppt "In deze dienst zal Ds. ?? voorgaan. Voor de dienst zingen we ?? Na de zegen ?? Schriftlezing: ?? Tekst: ??"

Verwante presentaties


Ads door Google