De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Oplosvergelijkingen maken

Verwante presentaties


Presentatie over: "Oplosvergelijkingen maken"— Transcript van de presentatie:

1 Oplosvergelijkingen maken

2 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat

3 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Begin met een pijl in midden van de regel

4 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Begin met een pijl in midden van de regel

5 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Zet de ionen met (aq) erachter die in het zout voorkomen los van elkaar na de pijl met een + teken er tussen (geef ook de lading weer )

6 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Zet de ionen met (aq) erachter die in het zout voorkomen los van elkaar na de pijl met een + teken er tussen (geef ook de lading weer ) 3 Na+ (aq) + PO43─ (aq)

7 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Na+(aq) + PO43─(aq) Maak de positieve en negatieve lading gelijk door getallen voor de ionen te zetten

8 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Maak de positieve en negatieve lading gelijk door getallen voor de ionen te zetten 3 Na+(aq) + PO43─(aq)

9 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat 3 Na+(aq) + PO43─(aq) Geef de zoutformule voor de pijl met (s) erachter. Het getal voor het ion komt als index in de zoutformule. (bij samengesteld ion dan ion tussen haakjes)

10 Oplosvergelijkingen maken
Geef de oplosvergelijking van natriumfosfaat Geef de zoutformule voor de pijl met (s) erachter. Het getal voor het ion komt als index in de zoutformule. (bij samengesteld ion dan ion tussen haakjes) Na3PO4 (s) Na+(aq) + PO43─(aq)

11 Samenvattend Teken een reactiepijl waarbij je voor de pijl ruimte moet overlaten voor de zout formule

12 Samenvattend Teken een reactiepijl waarbij je voor de pijl ruimte moet overlaten voor de zout formule. Zet de ionen (met (aq) erachter) die in het zout voorkomen los van elkaar na de pijl met een + teken er tussen (geef ook de lading weer)

13 Samenvattend Teken een reactiepijl waarbij je voor de pijl ruimte moet overlaten voor de zout formule. Zet de ionen (met (aq) erachter) die in het zout voorkomen los van elkaar na de pijl met een + teken er tussen (geef ook de lading weer) Maak de positieve en negatieve lading gelijk door getallen voor de ionen te zetten

14 Samenvattend Teken een reactiepijl waarbij je voor de pijl ruimte moet overlaten voor de zout formule. Zet de ionen (met (aq) erachter) die in het zout voorkomen los van elkaar na de pijl met een + teken er tussen (geef ook de lading weer) Maak de positieve en negatieve lading gelijk door getallen voor de ionen te zetten. Geef de zoutformule voor de pijl (met (s) erachter). Het getal voor het ion komt als index in de zoutformule. (bij samengesteld ion dan ion tussen haakjes)


Download ppt "Oplosvergelijkingen maken"

Verwante presentaties


Ads door Google