De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stille Zaterdag.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stille Zaterdag."— Transcript van de presentatie:

1 Stille Zaterdag

2 We komen in stilte de kerk binnen en verbreken de stilte niet

3

4 Liturgisch bloemwerk  ---Stille zaterdag---
Eustoma:       Witte bloemen; op Stille zaterdag breekt het licht door van Paasmorgen. of Lisianthus: de bloemen verbeelden het licht van de Paasmorgen. en Dille Appelblad:    Er is weer hoop, zicht op nieuw leven. Klimop:           Trouw, standvastigheid. Hij blijft trouw door de dood heen.

5 Rode roos:     In het hart van het kruis; dit is de liefde van God.
Berken:           Altijd witte stammen; Jezus is altijd rein. Schors,stenen,dode klimoptakken,tillandsia, dode eucalyptus,amaranthus,verdorde rozen duiden de dood aan. Houten kruis: Jezus is dood. Vaas met water: We gedenken onze doop. Open bijbel:   We belijden ons geloof. Open hart:      Door het geloof kunnen we liefde geven aan onze medemens.

6 Voorbereidingsgebed

7 Opw.464 Wees stil voor het aangezicht van God

8 Opwekking 464

9

10 Opwekking 464

11

12 Opwekking 464

13

14 Het wordt licht………….. Tijdens het aansteken van de kaarsjes en het doorgeven van het licht zingen we: Als alles duister is, ontsteek dan een lichtend vuur, dat nooit meer dooft, vuur dat nooit meer dooft.

15 Binnendragen van de Paaskaars door een diaken
De kaarsjes mogen worden gedoofd.

16 Opw.44: Geprezen zij de Heer

17 Opwekking 044 Geprezen zij de Heer

18

19

20

21

22 © Harmonia (met toestemming van CCLicentie)

23 Gebed

24 Galaten 3: 6-14 (BGT)

25 6 In de heilige boeken staat: Abraham geloofde in God, en daarom zag God hem als een goed mens. 7 Het ging ook bij Abraham om het geloof. De gelovigen zijn dus echte nakomelingen van Abraham. 8 Mensen die geen Jood zijn, worden door God gered als ze geloven. Dat staat in de heilige boeken. Abraham kreeg dat goede nieuws al te horen:

26 Alle volken zullen net zo gezegend worden als jij
Alle volken zullen net zo gezegend worden als jij. 9 God zegende Abraham omdat hij geloofde. En God zegent ook alle andere mensen die geloven. 10a Je kunt je uiterste best doen om je aan de wet te houden. Maar zo word je niet gered. 13b Christus heeft ons bevrijd. Hij is aan het kruis gestorven, en zo heeft hij onze straf gedragen.

27 Want in de heilige boeken staat: De man die aan het kruis gehangen wordt, draagt Gods straf. 14 Dankzij Jezus Christus kunnen niet-Joden nu dus dezelfde zegen krijgen als Abraham. En Gods belofte komt uit: wij geloven, en daarom krijgen we de Heilige Geest.

28 Stilte

29 Doopgedachtenis Diaken giet water in het doopvont.

30 Geloofsbelijdenis Ja, wij geloven
Gelooft u in God Vader van alle levenden Schepper van hemel en aarde? Gelooft u in de Zoon van God, Jezus Christus onze Heer, eerstgeborene van de schepping, eerstgeborene uit de doden? Gelooft u in de Heilige Geest die levend maakt en ons leven vernieuwt? Ja, wij geloven

31 Persoonlijke doopvernieuwing door aanraken van het water

32 Opw. 599: Nog voordat je bestond

33 Opwekking 599

34 Opwekking 599

35 Opwekking 599

36 Opwekking 599

37 Opwekking 599

38 Opwekking 599

39 Opwekking 599

40 Gebed en zegen


Download ppt "Stille Zaterdag."

Verwante presentaties


Ads door Google