De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Hoofdstuk V: Rome Les 1: Van dorp tot imperium. Het begin; het Koninkrijk Romules en Remus –Stichting van het koninkrijk (753 VC) –Verhaal van de stad:

Verwante presentaties


Presentatie over: "Hoofdstuk V: Rome Les 1: Van dorp tot imperium. Het begin; het Koninkrijk Romules en Remus –Stichting van het koninkrijk (753 VC) –Verhaal van de stad:"— Transcript van de presentatie:

1 Hoofdstuk V: Rome Les 1: Van dorp tot imperium

2 Het begin; het Koninkrijk Romules en Remus –Stichting van het koninkrijk (753 VC) –Verhaal van de stad: de 7 heuvels en de Tiber –Hun legende H5: §1; p

3 Romeinen vechten voor meer gebied in “Italië” Verslaan de Etrusken (Midden) –Ca. 500 VC Verslaan Griekse tegenstanders (Zuiden) –Ca. 275 VC –Koning Pyrrhus –Verovering Griekenland (147 VC) Oorlog met de Kelten (Noorden) –Ca. 190 VC definitief onderworpen(Slag op de Povlakte) –Leren vechten op land

4 DE GROEI VAN HET ROMEINSE RIJK Groei Romeinse Rijk binnen Italië KONINGSTIJD: REPUBLIEK:

5 DE GROEI VAN HET ROMEINSE RIJK Groei Romeinse Rijk binnen Italië KONINGSTIJD: ? REPUBLIEK:

6 DE GROEI VAN HET ROMEINSE RIJK Groei Romeinse Rijk binnen Italië KONINGSTIJD: ? REPUBLIEK:

7 DE GROEI VAN HET ROMEINSE RIJK Groei Romeinse Rijk binnen Italië KONINGSTIJD: ? REPUBLIEK:

8 DE GROEI VAN HET ROMEINSE RIJK Groei Romeinse Rijk binnen Italië KONINGSTIJD: ? REPUBLIEK:

9 DE GROEI VAN HET ROMEINSE RIJK Groei Romeinse Rijk binnen Italië KONINGSTIJD: ? REPUBLIEK:

10 Rome en de Kelten

11 De Stervende Galaat

12 De Zee, de handel en de macht Uitbreiding van hun macht en handel overzee –2 tegenstanders de Grieken en de Carthagers Grieken zaten grotendeels aan de andere kant Carthago lag heel dichtbij –felle strijd met verschillende oorlogen; hierbij leren de Romeinen heel goed vechten op zee en nog beter op het land –Vernietiging Carthago (146 VC)

13 Rome en Carthago Eerste Punische oorlog: v.Chr. Tweede Punische oorlog: v.Chr. Derde Punische oorlog: v.Chr.

14 Groei van het imperium Redenen en oorzaken –vb. Reden Machtsuitbreiding door de elite, of personen die daartoe behoren; vb. Generaals (Ceasar) –vb. Oorzaak Noodzaak Rome te voeden/onderhouden –Correlatie »Hoe groter Rome, hoe groter het Rijk!

15 Huiswerk Hannibal (p.73) & artikel Hannibal (docent) Maken in je schrift of met een markeerstift/onderstrepen op het artikel (handiger)


Download ppt "Hoofdstuk V: Rome Les 1: Van dorp tot imperium. Het begin; het Koninkrijk Romules en Remus –Stichting van het koninkrijk (753 VC) –Verhaal van de stad:"

Verwante presentaties


Ads door Google