De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maaike van Gerven Coördinator studie/stage buitenland

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maaike van Gerven Coördinator studie/stage buitenland"— Transcript van de presentatie:

1 Voorlichtingsbijeenkomst Studeren in het buitenland 2015-2016 Semester 1 en volledig studiejaar
Maaike van Gerven Coördinator studie/stage buitenland Faculteit der Letteren Dinsdag 7 april 2015 12.45u – 13.30u

2 Gefeliciteerd! Maar wat nu?
Je bent geplaatst voor een studie in het buitenland in het eerste semester 2015/2016 of voor het volledige studiejaar 2015/2016. Maar wat nu?

3 Twee trajecten 1. Aanmelden gastuniversiteit
Wij nomineren je bij de gastuniversiteit; Doorsturen van info van gastuniversiteiten, goed doorlezen; Hierna ga je je zelf aanmelden aan de gastuniversiteit (aanmelding als uitwisselingsstudent, huisvesting, introductie). 2. Aanmelden voor de beurs a. Voor binnen Europa: Erasmusbeurs Wij nomineren je voor de Erasmusbeurs; Hierna ga je je zelf aanmelden voor de Erasmusbeurs. b. Voor buiten Europa: IRS-beurs van het SNUF

4 Gastuniversiteit Wij nomineren je bij de gastuniversiteit
Wanneer? Vanaf nu Hoe? met je gegevens, jij in cc, vraag om bevestiging, info uni, intro & huisvesting. Hierna ga je je zelf aanmelden bij de gastuniversiteit Wanneer? Na nominatie (vanaf nu) Let goed op de deadlines van aanmelding. Hoe? Kijk op de site van de gastuniversiteit (aanmeldprocedures, deadlines, formulieren?). Lees ook de doorgestuurde info goed door. Meld je zelf aan. Huisvesting? Meld je zelf hiervoor aan (en voor eventuele Orientation Week)

5 Wat als je niks hoort? Wees zelf alert en pro-actief.
Krijg je geen reactie van de gastuniversiteit? Onderneem actie! Mail, of beter nog: bel! Lukt het echt niet? Ga naar de coördinator van het contract (zie je plaatsingsbrief) of je buitenlandcoördinator, Maaike van Gerven.

6 Erasmusbeurs Wij nomineren je voor de Erasmusbeurs Wanneer? Vanaf nu Hoe? Online aanmelding bij centraal IO Automatische met een inlogcode & wachtwoord (mails worden vanuit centraal IO verstuurd) Hierna ga je je zelf aanmelden voor de Erasmusbeurs!

7 Instructies Erasmusaanvraag
Documenten die je in orde moet maken voor je Erasmusbeurs: Grant Agreement (GA) PDF-formulier wat al grotendeels ingevuld is voor je, inclusief mijn handtekening. Deze moet je doornemen en zelf tekenen. Learning Agreement (LA) Noteer de vakken die je wilt volgen op dit formulier en laat het tekenen door je examencommissie en de gastuniversiteit (inscannen). Teken het ook zelf. Beide formulieren krijg je per mail toegestuurd; Ga je weg op een contract van een andere opleiding? Zelf checken of je de gekozen vakken mag volgen; Problemen met vakken? Richt je tot de coördinator van het contract; Bij CIW tekent de coördinator, niet de examencommissie.

8 IRS-beurs (SNUF) en instructies IRS
Zelf aanvraag indienen bij SNUF (www.ru.nl/snuf) Documenten die je in orde moet maken voor je IRS-beurs: Duidelijke projectomschrijving met het doel van je verblijf in relatie tot je studie; Verklaring van je (studie)begeleider van de RU of examencommissie waarin wordt vermeld: - doel van het project; - relevantie van het project voor je opleiding; - tijdsduur: met begin- en einddatum; - aantal studiepunten waarmee het project wordt beloond.  Opvragen bij Maaike van Gerven met vermelding data en studiepunten Opgave van de begrote inkomsten en uitgaven tijdens je buitenlandverblijf. (Zie de voorbeeldbegroting van SNUF) + Een door de examencommissie en coördinator getekend Learning Agreement!

9 En dan? Alles rond voor je beursaanvraag? Erasmusbeurs
Centraal IO stuurt je een mail met LA en GA. Deze stuur je getekend terug per mail; Je maakt een online taalassesment; Alles ingeleverd? Dan krijg je een toekenningsbrief en een gedeeltelijk ingevuld OV-vergoedingsformulier; Op tijd ingeleverd? Dan ontvang je ¾ deel van de Erasmusbeurs voor vertrek. IRS-beurs Stuur je aanmeldformulieren uiterlijk 6 weken voor vertrek op naar SNUF; Op tijd ingeleverd? Dan ontvang je ¾ deel van je IRS-beurs voor vertrek. Bij terugkomst en na inleveren van alle benodigde formulieren, ontvang je het resterende bedrag van je beurs.

10 Denk ook aan… OV vergoeding
 Buiten Europa: handtekening via centraal IO op vertoon van verklaring Studiefinanciering Kamer onderverhuren  Semester 1 studenten: verdien €500,- met onderhuur Vliegticket/treinkaartje etc. Visum Verzekering Vaccinaties

11 Zaken die je moet regelen als je weer (bijna) terug bent
Voor je Erasmusbeurs: Statement formulier (laten tekenen bij vertrek door gastuniversiteit); LA / Change Form (voor conversie en erkenning studieresultaten); Transcript of Records (idem); Online studentenverslag. Voor SNUF (rechtstreeks via SNUF!): Overzicht van de gemaakte kosten in euro’s; Kopie van je vliegticket of ander vervoersbewijs; Ervaringsverslag (maximaal 1-A4); Digitale foto van jezelf op je buitenlandse studieplek. Voor IO Letteren: Verslag voor de site van Letteren, volgens eigen format (wordt t.z.t. g d)  ervaringsverslagen voor toekomstige studenten  Aanvraag bij je examencommissie indienen voor conversie buitenlandse EC’s

12 Een paar handige sites op een rij
Het stappenplan op de site IO Letteren: Ervaringsverhalen van studenten: De website van het centrale IO: De website van het SNUF

13 Vragen? Vragen over de procedure:
Teken je online in voor het spreekuur op dinsdag en donderdag tussen 13.00u en 16.00u.  Ook voor korte vragen! Werkt vaak sneller en makkelijker dan mail. Vragen over vakkenaanbod: Vraag om hulp bij de coördinator van het studiecontract Vragen over de planning van je studie: Maak een afspraak met de studieadviseur Spreek eens af met een internationale student die hier nu is!

14 Ambassadeur? Buddy? Studenten die buiten Europa weg gaan:
 Uitnodiging ambassadortraining Geef je op als buddy van een uitwisselingsstudent http://www.ru.nl/letteren/studereninhetbuitenland/praktisch/mentor/ Of wordt mentor van een groep uitwisselingsstudenten

15 Heel veel succes met de voorbereidingen!
En tot slot…. Heel veel succes met de voorbereidingen!


Download ppt "Maaike van Gerven Coördinator studie/stage buitenland"

Verwante presentaties


Ads door Google