De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Persoonsgebonden budget.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Persoonsgebonden budget."— Transcript van de presentatie:

1 Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Persoonsgebonden budget

2 Persoongebonden budget (PGB) Zorg in natura Persoongebonden budget Svb: Sociale verzekeringsbank

3 PGB: de voorwaarden Voorwaarden PGB: cliënt moet in staat zijn de zaken te regelen; er mag geen sprake zijn van schulden; de zorg moet doeltreffend, cliëntgericht en veilig zijn; cliënt moet een plan opstellen over hoe hij het PGB gaat besteden. PGB is niet voor de kosten, gemaakt voorafgaand aan de indiening/ toekenning van de aanvraag

4 PGB: de toekenning Wmo 2015 Keuzevrijheid Budgetplan Jeugdwet Motiveren waarom het aangeboden individuele voorziening niet voldoende is.

5 PGB: de verordening Het college verstrekt een PGB; De voorziening mag nog niet gekocht, in gebruik of gerealiseerd zijn; Maximaal ter hoogte van de goedkoopst adequate voorziening in natura; Overstijgende kosten zijn voor eigen rekening; Er worden andere tarieven gehanteerd voor een persoon die behoort tot het sociaal netwerk van de belanghebbende.

6 PGB: de voorziening Eenmalig Uitvoering: gemeente (2015) Een bedrag, voor de levensduur van de voorziening Goedkoopst adequate voorziening in natura Rekening houdend met onderhoud en verzekering Periodiek Uitvoering: SVB Zorgovereenkomst Vast tarief Netto uitbetaling aan ondersteuning verlener.

7 PGB: eenmalig Budgetplan Oordeel van de gemeente Declareren middels facturen Controle op realisatie

8 PGB: trekkingsrecht Moet fraude tegengaan Toekennen (op basis van budgetplan) Zorgovereenkomst Declareren Uitbetalen Niet voor PGB vanuit de zorgverzekering

9 Vragen?


Download ppt "Informatiebijeenkomst 24 maart 2015 Persoonsgebonden budget."

Verwante presentaties


Ads door Google