De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lezen, les 2 21. volop = zoveel men wil, in overvloed Er is volop eten en drinken voor iedereen. De NOS besteedt weer volop aandacht aan de Tour de France.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lezen, les 2 21. volop = zoveel men wil, in overvloed Er is volop eten en drinken voor iedereen. De NOS besteedt weer volop aandacht aan de Tour de France."— Transcript van de presentatie:

1 Lezen, les 2 21

2 volop = zoveel men wil, in overvloed Er is volop eten en drinken voor iedereen. De NOS besteedt weer volop aandacht aan de Tour de France. De examenperiode is achter de rug. Nu kunnen we eindelijk volop genieten van de zon. Het is volop zomer.

3 bieden Bieden, bood, heeft geboden Malta biedt veel meer. / Malta heeft veel meer te bieden. Deze havenplaats heeft niet veel te bieden. Daar ga je dus beter niet heen. De economische crisis biedt ons de kans om ons economische systeem te veranderen. LED verlichting biedt de mogelijkheid om veel energie te besparen. Friesland is een waterrijke provincie, die watersporters volop de gelegenheid biedt van hun sport te genieten.

4 Kleuren Intense kleur: diepblauw, dieppaars, dieprood, diepbruin,… Felle kleur: knalgeel, knaloranje, knalgroen, knalrood,…

5 Kleuren Appelblauwzeegroen (VL) Turkoois / turquoise

6 Voortreffelijk Deze wijn is voortreffelijk. De ruime tweepersoonskamer heeft een badkamer met douche en toilet van voortreffelijke kwaliteit. Hij is een voortreffelijke voetballer. Hij heeft dus verdiend de Gouden Schoen gewonnen!

7 Verrukkelijk Mmmm, dat zijn verrukkelijke aardbeien! Deze thee is gezond en verrukkelijk lekker!

8 Veelzijdig Zij heeft een veelzijdige kennis. Mensen die regelmatig alcohol drinken hebben meer vitamine B1 nodig, net als mensen die niet veelzijdig genoeg eten. Het aanbod is eenzijdig. De nummers op de nieuwe cd van groep X zijn goed maar nogal eenzijdig.

9 De brochure

10 De bon

11 Bijgaand Zie bijgaand briefje. Zie bijgevoegd briefje.

12 De bijlage De foto's van de receptie heb ik alvast als bijlage toegevoegd. In de bijlage vindt u een beschrijving van de woning. Hierbij (ingesloten) vindt u de rekening. De rekening heb ik bijgevoegd.

13 Lezen, les 2 22

14 Nauwelijks Nederland heeft geen bergen en nauwelijks heuvels. Hij heeft nauwelijks haar – hij is bijna kaal. Het is nauwelijks te geloven.

15 De pomp

16 Namelijk causaal nevenschikkend verband, waarbij wat in de nazin gesteld wordt de oorzaak, reden of grond is van wat eerst is gezegd - want Hij is uit zijn huis gezet, hij wilde de huur namelijk niet betalen. Als je een gebrek hebt aan vitamine A, eet je best veel paté. In paté zit namelijk 75,00 milligram vitamine A per 100 gram.

17

18 Met name Met name wordt in het hedendaags Nederlands vooral gebruikt om een of meer personen of zaken uit een groter aantal bij de naam aan te duiden; de betekenis is te omschrijven als 'in het bijzonder'. De parkeerproblemen in Amsterdam zijn groot, met name in de binnenstad. De meeste bestuursleden, met name de heer De Jong en mevrouw Van Dijk, gingen niet akkoord met het plan. Sommige passages, met name de tweede paragraaf en de conclusie, moeten nog verbeterd worden. Met koud weer krijgt ze last van haar gewrichten, met name als het regent.

19

20 Maar liefst De prijs is met maar liefst 10 procent gestegen. Maar liefst 70 procent van de Limburgse scholieren heeft geen fietsverlichting. Showmodellen tot maar liefst 60 procent korting!

21

22 Het zeegat De zeegaten

23 Zetelen De Europese Commissie zetelt in Brussel. Het Internationaal Strafhof zetelt in Den Haag.

24


Download ppt "Lezen, les 2 21. volop = zoveel men wil, in overvloed Er is volop eten en drinken voor iedereen. De NOS besteedt weer volop aandacht aan de Tour de France."

Verwante presentaties


Ads door Google