De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Informatieavond Mariaschool Wierden

Verwante presentaties


Presentatie over: "Informatieavond Mariaschool Wierden"— Transcript van de presentatie:

1 Informatieavond Mariaschool Wierden
Veranderende schooltijden/continurooster 10 maart 2015

2 Programma van de avond 1. Opening en welkom. 2. Aanleiding voor invoeren van veranderende schooltijden en toelichting nieuwe schooltijden door Robert Exterkate. Vragen en opmerkingen van ouders mogelijk. 3. Gastspreker Chris Aben, directeur van de fusiescholen in Enter. Hij vertelt over zijn ervaringen. 4. Korte informatie over B.S.O. en tarieven. 5. Pauze. 6. Uitleg van het vervolg traject veranderende schooltijden. 7. Gelegenheid tot het stellen van vragen door ouders. 8. Sluiting.

3 Opening en welkom 1. Voorstellen van de leden van de “projectgroep veranderende schooltijden”. 2. Doel van de avond. 3. Stand van zaken.

4 Rol van de verschillende geledingen
Rol van de MR. Oudergeleding van de MR heeft instemmingsrecht bij verandering van schooltijden. Leerkrachten MR hebben instemmingsrecht bij verandering van arbeids- en rusttijden. Ook ouders moeten volgens de wet geraadpleegd worden.

5 Schooltijden Mariaschool
Groep 1 Groep 2, 3 en 4 Groep 5 t/m 8 Maandag 8.30 – uur Dinsdag Woensdag 8.30 – uur Donderdag Vrijdag vrij 8.30 – uur

6 Het dagritme op onze school
- Binnenkomst groep 1 en 2 blijft hetzelfde met inloop. - Binnenkomst groep 3 t/m 8 blijft hetzelfde. - Alle groepen hebben ‘s ochtends pauze van – uur. Middagpauze: - Groep 1 en 2 van uur tot uur eten met lunchouders in de groep, daarna buiten spelen. - Groep 3 van uur tot uur eten in de groep, daarna buiten spelen. Speelkwartier in de middag vervalt! - Groep 4 t/m 8 van uur tot uur eten in de groep en daarna buiten spelen tot uur.

7 Veranderende schooltijden/continurooster
Diverse modellen schooltijden/continurooster Concreet betekent dit bij ons - alle kinderen blijven tussen de middag op school - er wordt gezamenlijk gegeten - schooluren kinderen en leerkrachten blijven gelijk

8 Gevolgen voor de kinderen
Tussen de middag niet meer naar huis. Gezamenlijk eten in de klas is goed voor de sfeer. Er is meer rust in school, kinderen blijven beter in het ritme. Kinderen nemen minder deel aan het verkeer. Langere dag op school. Meer tijd om te spelen na school.

9 Gevolgen voor de ouders
Kinderen zijn tussen de middag niet meer thuis. Minder halen en brengen van de kinderen. Geen T.S.O. meer. Eventueel extra B.S.O. inkopen of kinderen vroeger thuis. Eventueel gevolgen voor de eigen werksituatie.

10 Gevolgen voor het team Ochtendpauze blijft hetzelfde, kortere middagpauze. De verantwoordelijkheid voor de schooldag ligt bij het team. Ambulante teamleden houden pleinwacht in de middagpauze. Geen voorbereidingstijd voor het middagdeel. Schooldag is een effectieve dag, geen versnippering.

11 Gastspreker Chris Aben
Chris vertelt over zijn ervaringen op beide scholen in Enter. Vragen en opmerkingen van ouders.

12 B.S.O. Een continurooster kan gevolgen hebben voor de tarieven bij uw BSO. Dit is per BSO verschillend. Hieronder vindt u de websites van de verschillende BSO’s in Wierden. Voor actuele prijzen, verwijzen wij u door naar uw eigen BSO/ de website hiervan. BSO vandaag: BSO West-Twente: BSO Partou: https://www.partou.nl/kinderopvang-overijssel/wierden/wierden/kruizemunthof

13 Uitleg van het vervolgtraject
Uitleg over: - volgende stemming, percentage 75 % Voor? Vervolgen traject continurooster; Start veranderende schooltijden/continurooster Evaluatie schooltijden/continurooster voorjaar 2016 Tegen? Projectgroep komt opnieuw bij elkaar.

14 Vragen van ouders Er is gelegenheid voor het stellen van vragen.

15 Sluiting van de avond Bedankt voor uw aanwezigheid.


Download ppt "Informatieavond Mariaschool Wierden"

Verwante presentaties


Ads door Google