De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wij doen onze presentatie over de Australische geschiedenis

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wij doen onze presentatie over de Australische geschiedenis"— Transcript van de presentatie:

1 Wij doen onze presentatie over de Australische geschiedenis
Door Sem en Iris

2 Inhoud De Britten in Australië. Australië op de kaart gebracht.
Wanneer werd Australië ontdekt door de mens. De Aboriginals in Australië. Flimpje !!!!!!!!! Inhoud De Britten in Australië Australië op de kaart gebracht Wanneer werd Australië ontdekt door de mens De Aboriginals in Australië

3 De Britten in Australië
Toen de Britten in 1788 naar Australië gingen hadden zij al lange tijd een koning gehad het heeft meer dan duizend jaar geduurd voordat de al eerdere Britten naar elkaar toegroeiden met de Britten die er al waren en samenwerkten. De Britten hebben veel geleerd van de: Denen, Fransen, en Romeinen. Die de baas waren over Australië . In was Engeland een Protestantse- Christelijke natie waren en lezen en schrijven was van groot belang .

4 Australië op de kaart gebracht.
De oostkust werd voor het eerst in kaart gebracht door James Cook de rest was een raadsel. In de 19e eeuw zeilden onderzoekers steeds vaker rond Australië Aboriginals Leiden de onderzoekers dan rond over het land als een soort van gids. Een groot gebergte met de naam Het Groot Scheidingsgebergte het vormde een grote hindernis als je naar het binnenland wilde. Het lukte 25 jaar niemand Om daar te komen omdat ze over steile rotswanden te klimmen Tot 1883 toen slaagden Baxland, Wentworth en Lawson erin om over de rotswanden te komen.

5 Wanneer werd Australië ontdekt door de mens ??
Dit is de ondekker van Australië Het Nederlandse schip Duyfken spoelde aan op Australië met aan boord de Nederlandse kapitein Willem Janszoon hij zette een voet aan boord en vond het meteen te drassig en hij bleef er niet langer dan twee dagen op het land om iets voedsel in te slaan. Het Nederlandse schip Duyfken spoelde aan op Australië met aan boord de Nederlandse kapitein Willem Janszoon hij zette een voet aan boord en vond het meteen te drassig en hij bleef er niet langer dan twee dagen op het land om iets voedsel in te slaan.

6 De Aboriginals in Australië
Traditionele levenswijze Ze waren jagers . Ze leefden in groepjes van een 40 mensen die elk hun eigen terrein hadden. In de binnenlanden van Australië, waar minder voedsel was, bestonden de groepen uit niet meer dan twintig personen. De groepen hadden onderling contact. Eens in het jaar troffen de Aboriginals uit Nieuw-Zuid-Wales elkaar bijvoorbeeld als de motten uitvlogen. Deze werden gevangen en als lekker voedsel gegeten. De Aboriginals gebruikten deze tijd niet alleen om te feesten, maar ook om ceremonies uit te voeren, rituele gevechten te houden en huwelijken te sluiten. Deze Aboriginals werden hierom mottenjagers genoemd.

7 Filmpje !!!!!!!!!!! http://www.youtube.com/watch?v=o221noLANYw
Dit is een filmpje hoe je kunt zien hoe de Aboriginals danste

8 Dit was onze presentatie
we hopen dat jullie het leuk vonden en er wat van hebben geleerd


Download ppt "Wij doen onze presentatie over de Australische geschiedenis"

Verwante presentaties


Ads door Google