De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West De Nederlanden waren rijk aan het einde van Middeleeuwen. Dat kwam door de handelssteden Antwerpen en Amsterdam.

Verwante presentaties


Presentatie over: "H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West De Nederlanden waren rijk aan het einde van Middeleeuwen. Dat kwam door de handelssteden Antwerpen en Amsterdam."— Transcript van de presentatie:

1 H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West De Nederlanden waren rijk aan het einde van Middeleeuwen. Dat kwam door de handelssteden Antwerpen en Amsterdam. In de stad Antwerpen hielden zich bezig met handel met heel Europa, terwijl ze zich in Amsterdam vooral bezig hielden met de handel met het Oostzeegebied. Toen in 1585 Antwerpen werd veroverd door de Spanjaarden trokken veel Handelaren naar Amsterdam. Amsterdam werd daardoor de Stapelmarkt van Europa. Dat wil zeggen dat Amsterdamse handelaren goederen kochten en opsloegen uit heel Europa om ze later voor meer geld weer te verkopen. Maar veel producten werden ook in Amsterdam bewerkt waardoor ze voor meer geld konden worden verkocht. Daardoor was er ook veel werk voor gewone mensen.

2 H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West 1492 1498 Wereldeconomie

3 H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West ‘ De Eerste Scheepvaart’ 1595-1598

4 H1 Regenten en vorsten VOC opgericht in 1602 -Winst door specerijenhandel in Oost Indië -Monopolie -Mogen verdragen sluiten -Mogen oorlog voeren -Mogen forten bouwen §2 Van Oost naar West

5 H1 Regenten en vorsten WIC opgericht in 1602 -Winst door handel met Amerika -Monopolie -Kaapvaart §2 Van Oost naar West

6 H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West

7 H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West


Download ppt "H1 Regenten en vorsten§2 Van Oost naar West De Nederlanden waren rijk aan het einde van Middeleeuwen. Dat kwam door de handelssteden Antwerpen en Amsterdam."

Verwante presentaties


Ads door Google