De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

God redt zijn Kind Matteüs 2:13-23. Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord.

Verwante presentaties


Presentatie over: "God redt zijn Kind Matteüs 2:13-23. Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord."— Transcript van de presentatie:

1 God redt zijn Kind Matteüs 2:13-23

2 Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord dat Jezus koning wordt. En dat wil hij niet. Daarom stuurt hij zijn soldaten naar Betlehem om Jezus te zoeken en te doden. Maar dat lukt gelukkig niet. God zegt tegen Jozef en Maria, dat ze snel naar Egypte moeten vluchten. Daar moeten ze wachten tot koning Herodes er niet meer is. Dan kunnen ze pas terug naar huis.

3 Vluchten. Monica weet wat dat betekent. Zelf is ze met haar ouders weggevlucht van huis. Dat is al weer lang geleden. Bendes met wrede mannen wilden hen kwaad doen. Monica woont nu in dit kamp met heel veel tenten. Geen eigen plekje, maar met duizenden mensen dicht op elkaar. Gelukkig kan Monica wel elke dag naar school. Dan verveelt ze zich tenminste niet. Ze heeft ook een paar vriendinnen. Monica hoopt, dat ze terug kan naar de plek waar ze woonde. Weer gewoon in een dorp en in een huis En bij dat huis een tuin met groente en wat dieren. En vooral vrede. Wij zijn allemaal op reis…naar een betere wereld. God heeft oog voor iedereen. Hij weet dat er gevaren zijn, dat er verdriet en armoede is. Jezus kwam voor ons allemaal! Ook voor Monica en voor Njoroge en voor Muta van de foto’s. Hij kwam ook voor jou. Jezus vraagt of wij om elkaar denken en elkaar helpen. Doe jij mee?

4 Elke dag is anders (VHM 2010)t. E. Laninga; m. J. Schoenmakers

5


Download ppt "God redt zijn Kind Matteüs 2:13-23. Wie is er nu bang voor een baby? Niemand toch? Maar koning Herodes wel. Hij is bang voor Jezus. Hij heeft gehoord."

Verwante presentaties


Ads door Google