De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Gordon Jenkins & The Weavers staan maar liefst 12 weken op nr. 1 in de hitlijsten,met hun alomgekend nummer,Goodnight Irene. Gordon Jenkins & The Weavers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Gordon Jenkins & The Weavers staan maar liefst 12 weken op nr. 1 in de hitlijsten,met hun alomgekend nummer,Goodnight Irene. Gordon Jenkins & The Weavers."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Gordon Jenkins & The Weavers staan maar liefst 12 weken op nr. 1 in de hitlijsten,met hun alomgekend nummer,Goodnight Irene. Gordon Jenkins & The Weavers staan maar liefst 12 weken op nr. 1 in de hitlijsten,met hun alomgekend nummer,Goodnight Irene.

4 Er rijden nu reeds 437.000 auto’s op onze Belgische wegen.

5 De volksraadpleging van 12 maart 1950 brengt de naoorlogse koningskwestie in een turbulente stroomversnelling.Een en ander leidt tot misschien wel de belangrijkste crisissituatie in de geschiedenis van het naoorlogse België. Op 1 augustus 1950 om 6 u ‘s morgens stemt koning Leopold III met een voorwaardelijke troonsafstand. Op 1 augustus 1950 om 6 u ‘s morgens stemt koning Leopold III met een voorwaardelijke troonsafstand.

6 Oorlog in Korea. Oorlog in Korea. De Koreaanse oorlog is een burgeroorlog die begint in juni 1950 met een aanval van communistisch Noord -op Zuid-Korea De Koreaanse oorlog is een burgeroorlog die begint in juni 1950 met een aanval van communistisch Noord -op Zuid-Korea Betrokkenen zijn de Verenigde Naties aan de ene kant en communistisch China en de Sovjet-Unie aan de andere kant. Betrokkenen zijn de Verenigde Naties aan de ene kant en communistisch China en de Sovjet-Unie aan de andere kant.

7 Op 17 juli 1951 legt Boudewijn plechtig de eed af. Hij bestijgt de troon,nadat Leopold III voorgoed afstand heeft gedaan van het koningschap. De ceremonie wordt echter verstoord door Julien Lahaut die “ Vive la Republique “ roept.

8 Les Paul & Mary Ford Met hun hit uit mei 1951 Stonden ze wekenlang op de hitlijst nr.1 met How High the Moon.

9 Doordat de internationale situatie gespannen blijft,wordt de militaire dienstplicht op 24 maanden gebracht,en wordt de dienstplichtige leeftijd van 20 op 19 jaar terruggebracht. Het amendement om vrouwelijke vrijwilligers tot het leger toe te laten,wordt weggestemd.De lange periode van militietijd zal in de loop van de tijd terug verminderen.

10 Verdrag van Parijs. Op 18 april 1951 ondertekenen zes landen het verdrag van Parijs.Deze landen-Frankrijk,West- Duitsland,Italie,Nederland,B elgië en Luxemburg richten hiermee de Europese Gemeenschap voor Kolen en Staal(EGKS)op. De gemeenschap maakt vrij verkeer van kolen en staal en vrije toegang tot de productiebronnen tussen de verschillende landen mogelijk.

11 Op 21 december 1951 wordt het mogelijk gemaakt om energie voor elektriciteit op te wekken uit atoomkernen. De onderzoeksreactor EBR in Airco Valley levert als eerste deze prestatie.

12

13 Al Martino Op 14 november 1952 pakt hij uit met zijn single, Here In My Heart,en komt in de toplijst op nr. 1 te staan.

14 De internationale muziekwedstrijd die in 1937 voor het eerst plaatsvond en genoemd was naar Eugene Ysay,die in 1931 overleden was en kapelmeester aan het hof van België was geweest. Na de Tweede Wereldoorlog veranderde de naam in Koningin Elisabethwedstrijd. In 1952 is de eerste Koningin Elisabethwedstrijd voor piano.

15 De militaire dienstplicht wordt teruggebracht op 21 maanden.

16 De spelen van Helsinki gaan spectaculair van start met Pavo Nurmi,een Finse afstandsloper die op 55-jarige leeftijd de olympische vlam in het stadion mag binnendragen. Op Belgisch vlak wordt Helsinki geen memorabele editie.Tenzij dan voor de wielrenners,die in de individuele wegwedstrijd zowel het goud als zilver op de kop tikken.André Noyelle haalt het voor Robert Grondelaers,waarmee ons land dankzij de vierde plaats van Lucien Victor’en passant’ook het landenklassement op haar naam schrijft.De vierde medaille wordt behaald door het duo Knuysens/Baetens.

17 In oktober opent Koning Boudewijn de Noord- Zuidverbinding te Brussel.De grote metamorfose begint.Ons land floreert in economisch opzicht,en telt internationaal ook weer mee.

18 Op 27 maart 1952 komt één van de eerste Amerikaanse films uit. Singing In The Rain,met Gene Kelly.Weliswaar met ups en downs. De eerste vertoning vindt plaats in New York City. Deze film wordt vertoond in talloze landen,en krijgt 2 oscars en 7 nominaties..

19

20 Officiële start van de nationale televisie Op 31 oktober 1953. Allereerste nationale televisieweerman dat onze dag goed maakt,al dan niet met het weer,en telkens afsluit met een leuk attribuut.

21 Frankie Laine is één van de meest succesvolle en invloedrijke zangers uit de twintigste eeuw. Hij vierde succesen met talloze nummers,waaronder deze “Answer me”. Wereldwijd verkoopt hij tweehonderdvijftig miljoen platen.

22 Watersnood in Zeeland,zet ook België onder water. De watersnood voltrekt zich in de nacht van 31 januari op 1 februari 1953. In Nederland overstroomt een gebied zo groot als de provincie Zeeland. Er komen 1836 mensen om het leven en 72.000 worden geëvacueerd. In Engeland,België,Nederland en Duitsland zijn er overstromingen,en vallen er slachtoffers. De watersnoodramp wordt op 1 februari herdacht.

23 Jozef Stalin overlijdt op 5 maart 1953 op 74 jarige leeftijd. De officiële verklaring geeft aan dat Stalin door een hersenbloeding om het leven is gekomen. Hij werd in 1928 president van de Sovjet-Unie. De grootste tegenslag die Stalin in 29 jaar ondervond,was zijn omvangrijke en medogenloze oorlog met Adolf Hitler.

24 Op 9 april 1953 treed tJosephine- Charlotte in het huwelijk met groothertog Jan van Luxemburg. Duizenden Belgen trekken naar Luxemburg om het huwelijk bij te wonen.

25 Bill Haley is een Amerikaanse Rock ‘ n ‘ rollzanger. Op 12 april neemt Bill met zijn band The Comets in New York (Rock around the Clock ) op.Het is meteen een monsterhit,en het begin van de rock ‘ n ‘ roll geschiedenis.

26 De Amerikaanse tijdschriftuitgever Hugh Hefner brengt de eerste Playboy uit. In het allereerste blad dat verschijnt,zien we Marilyn Monroe in volle glorie.

27 De eerste onderzeeër Nautilus die uitgerust is met nucleaire wapens wordt te water gelaten in Groton,Connecticut door Mamie Eisenhouwer,toen de first lady.

28 Op 6 juni wordt de Eurovisie opgericht. In Antwerpen en Luik,worden relaiszenders gebouwd. Van de zes miljoen potentiele kijkers in België hebben er intussen zo’n 15.000 een televisietoestel. Het eerste Eurovisieprogramma van de Vlaamse televisie wordt de Brusselse Ommegang. reportage van Nic Bal

29 Start van de Tour de France. De wielrenners verlaten hier het Olympisch Stadion.

30 Sensatie!!! Deze politieauto, toen een moderne Ford, is betrokken in een ongeval te Antwerpen. Als deze foto voor het eerst in de Gazet van Antwerpen verschijnt,is een auto-ongeval een grote gebeurtenis.

31 Op 14 januari scoort Rosemary Clooney,met de mooie hitsingle, Mambo Italiano

32 Op 18 mei wordt het overlijden van Albert Einstein medegedeeld. Hij krijgt de Nobelprijs voor natuurkunde. Met name voor zijn ontdekking van de wet van het foto-elektrisch effect.

33 De Vlaamse televisie start op 10 mei met de eerste aflevering van één van de populaire programma’s “Schipper Naast Mathilde”

34 Stan Ockers uit Antwerpen startte acht keer de Tour de France. Hij wordt wereldkampioen op de weg en wordt door de Belgische koning Boudewijn gehuldigd. Een jaar later komt Stan om het leven bij een val in het sportpaleis van Antwerpen.

35 In het midden van de jaren vijftig vormt kinderverlamming een enorme bedreiging voor de gezondheid van de wereldbevolking.Er is grote kans op een epidemie die wereldwijd slachtoffers zal maken.Gelukkig wordt er tijdig het Salk vaccin uitgevonden waarmee miljoenen mensen ingeënt worden,en daardoor beschermd worden tegen polio.

36 James Dean ( Killed in car smash ). De 24-jarige acteur zat achter het stuur van zijn Duitse Porche sportwagen toen hij betrokken geraakte bij een head-on botsing met een auto 30 mijl ( 48 km ) ten oosten van Paso Robles.Hij werd overgebracht naar het dichtsbijgelegen hospitaal,waar hij aan zijn opgelopen verwondingen overleed. James Dean verscheen in verschillende tv-shows voor het behalen van zijn eerste grote rol in “ East of Eden “. Zijn tweede film “Rebel Without a Cause “is nog niet vrijgegeven.

37 Pps Nadine.


Download ppt "Gordon Jenkins & The Weavers staan maar liefst 12 weken op nr. 1 in de hitlijsten,met hun alomgekend nummer,Goodnight Irene. Gordon Jenkins & The Weavers."

Verwante presentaties


Ads door Google