De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1. Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1. Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze."— Transcript van de presentatie:

1 Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1

2 Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze hebben groente die voldoen aan de eisen van professionals. De missie van Bejo is zo goed mogelijk zaden maken. De veredelingsstations staan in: Nederland, Polen, Italië, India en Guatemala. De foodservice helpt restaurants om unieke groente te kunnen serveren aan hun klanten. Bejo heeft al meer dan 1000 rassen geproduceerd. De vacature die ons het meeste aanspreekt is manager Veredeling Asperge & Zucchini, daarvoor heb je de opleiding HBO+ / academisch werk- en denkniveau nodig. De heren die het bedrijf gestart hebben heten: Cor Beemsterboer en Jacob Jong. Ze hebben het in 1963 gefuseerd.

3 assortiment  Bejo heeft 50 verschillende soorten gewassen en 1000 verschillende rassen. Doordat de gewassen veredeld worden ontstaan er groenterassen met unieke eigenschappen. Veredelen is het vernieuwen en verbeteren van zaden. Ze onderzoeken de zaden voor de kwaliteit. Er word moleculaire biologie gebruikt dat is het onderzoek op zaden. De belangrijkste productgroepen van bejo zijn kool, wortelen en uien. Drie kleinere productgroepen zijn bijv. Radicchio rosso, venkel en romanesco. De teelt van spinazie moet voldoen aan leem of zand.

4 Onderzoeken op zaden  Wat is het verschil tussen fysiologie en fytopathologie?  Fysiologie: biologische wetenschap die de levensverrichtingen (zoals de stofwisseling) van organismen bestudeert.  Fytophathologie: het ontwikkelen van strategieën voor de preventie en bestrijding van plantpathogenen.

5 producten  Een coolwrap is een: een opgerolde kool, lijkt op een Mexicaanse wrap.  Snackcarrot :Kleine worteltjes.  Bejo heeft ook een webshop daar is ook scheutjesbroccoli op te vinden en dat kost: 1000 zaden voor 62 euro  Rode bieten kosten: 5000 zaden voor 15,63


Download ppt "Bejo zaden. Tessa en Sanne V 3.1. Het bedrijf.  Bejo zaden is een bedrijf dat veredeling, productie, bewerking en verkoop doet van kwaliteitszaden. Ze."

Verwante presentaties


Ads door Google