De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Elvis Presley breekt door in de lage landen met Heartbreak hotel.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Elvis Presley breekt door in de lage landen met Heartbreak hotel."— Transcript van de presentatie:

1

2

3 Elvis Presley breekt door in de lage landen met Heartbreak hotel.

4 Op 21 april opent Koning Boudewijn de autoweg Brussel- Oostende. Deze is de eerste autoweg van het land,die officieel geopend en in gebruik genomen wordt.

5 De prins van Monaco,Rainier III en de Amerikaanse filmster Grace Kelly trouwen op 29 april 1956. Grace Kelly krijgt haar bekendheid door te spelen in films zoals High Noon en The Country Girl. Grace geeft haar succesvolle filmcarriere op voor haar huwelijk.

6 Eveneens in april starten de werken voor de wereldtentoonstelling van 1958.De eerste heipaal van het Atomium gaat de grond in.

7 Mijnramp in Marcinelle! De mijnramp in Marcinelle is de grootste mijnramp uit de Belgische geschiedenis,en één van de grootste uit de Europese mijnbouwhistorie.In de kolenmijn van Le Bois du Caszier bij Marcinelle breekt op 8 augustus brand uit.Het leidt tot een ramp waarbij 262 mensen van twaalf verschillende nationaliteiten het leven laten onder wie 136 Italianen en 95 Belgen.

8 Love Me Tender is een film geregisseerd door Robert D. Webb.Het is de eerste film van Elvis Presley,waarin hij ook zingt,namelijk de titelsong. Love Me Tender.

9

10 Paul Anka geboren op 30 juli 1941 in Ottawa. Anka wordt voor het eerst beroemd als tieneridool met de hit Diana.

11 Op 1 januari wordt de Algemene Ouderdomswet(AOW)ingevoerd. Dit betekent dat iedereen vanaf de leeftijd van 65 jaar een ouderdomspensioen van de staat krijgt. AOW

12 Op 14 januari sterft Humphrey Bogart.Hij was een Amerikaans bekend filmacteur. En speelde onder andere in films als…High Sierra, The Maltese Falcon,Cassablanca en Key Largo.

13 Op 21 juli ontsnappen koning Leopold en prinses Liliane,aan de dood als ze met deze wagen de bocht uit gaan,en de berg aftuimelen. Het wrak van de koninklijke Cadillac ligt ondersteboven in een wegberm nabij het Italiaanse Cortina.

14 Tijdens de zomermaanden trekken rijdende tentoonstellingen het hele land door om promotie te maken voor de wereldtentoonstelling van 1958,waar miljoenen mensen verwacht worden. Hier een promotieteam op de Keizerlei in Antwerpen.

15 Spoetnik I wordt gelanceerd op 4 oktober. Een maand later op 3 november wordt de Spoetnik II gelanceerd met het hondje Laika. Laika was het eerste levende wezen in een baan om de aarde. spoetnik I

16

17 Conny Francis Geniet van een zeer groot succes met het nummer… Who’s sorry now Deze hit staat maar liefst zes weken achtereen op de eerste plaats in de Amerikaanse top 10. Francis haar wereldwijde faam is daarmee gevestigd.

18 De wereldtentoonstelling van 1958 is het evenement van het jaar. Deze wordt geopend door onze Koning Boudewijn op 17 april. Expo 1958 Maar liefst 50 paviljoenen uit 45 verschillende landen,tonen er het neusje van de zalm,van de wetenschappelijke vooruitgang. De Russen staan er fier met Spoetnik- kunstmaan,en de Amerikanen met de eerste kleurentelevisies en andere nieuwigheden. En wij hebben natuurlijk het 102 meter hoge Atomium. Er kwamen in totaal 41.577.311 bezoekers naar de expo. Deze werd afgesloten op19 oktober 1958 met een groot vuurwerk.

19 DAF 600 De DAF 600 is de eerste volautomatische kleine personenwagen van de Nederlandse fabrikant DAF. De DAF 600 is uitgerust met een tweecilinder luchtgekoelde boxermotor van 590cc naar eigen ontwerp. De belangstelling is enorm,en de productie is volop op gang.

20 Explorer 1 De Amerikanen hebben voor het eerst een satelliet in een baan om de aarde gebracht. De Explorer 1 werd met een Jupiter-C raket vanaf Cape Canaveral in Florida gelanceerd.

21 De hoela hoep. Deze werd ontwikkeld door twee Amerikaanse studenten Richard Knerr en Arthur Melin. De hoela hoep is een ware rage,voor jong en oud,en bij de lancering worden er 40 miljoen exemplaren verkocht. Maak je heupen maar los en swing met ons mee naar het jaar 1959.

22

23 Een gecharterd vliegtuig vervoert in mistige omstandigheden deze drie rock idolen. Buddy Holly,Ritchie Valens J.P.Richardson. Het vliegtuig crasht nabij Clear Lake Lowa,en deze drie passagiers laten hierbij het leven. In de maand mei komt de reeds overleden popzanger Buddy Holly op nummer 1 te staan met… It Doesn’t Matter Anymore.

24 Charles De Gaulle Charles De Gaulle wordt in het begin van het jaar 1959 ingehuldigd als de eerste president van de Vijfde Franse Republiek.

25 Koninklijk huwelijk. Op 2 juli 1959 huwt Prins Albert met de Italiaanse Paola Ruffo di Calabria.

26 Hovercraft in gebruik genomen. 25 juli 1959. De uitvinder van deze hovercraft is Christopher Sydney Cockerel. De eerste tocht ging over Het Kanaal van Calais naar Dover en duurde 2 uur en 3 minuten.

27 Het Amerikaans Theater. De Belgische staat heeft het Amerikaans paviljoen geërfd,van de Expo en stelt het ter beschikking van de NIR-INR. De Vlaamse televisie maakt dankbaar gebruik van dit aanbod,en zo ontstaat het Amerikaans Theater dat dienst doet voor opnames met publiek.

28 Pps.Nadine. Op naar de Golden Sixties!


Download ppt "Elvis Presley breekt door in de lage landen met Heartbreak hotel."

Verwante presentaties


Ads door Google