De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Taal Thema 7 les 7 Signaal- en verwijswoorden. Een beetje theorie… Sleutelwoorden woorden/woordgroepen die de inhoud van een tekst (of van een zin of.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Taal Thema 7 les 7 Signaal- en verwijswoorden. Een beetje theorie… Sleutelwoorden woorden/woordgroepen die de inhoud van een tekst (of van een zin of."— Transcript van de presentatie:

1 Taal Thema 7 les 7 Signaal- en verwijswoorden

2 Een beetje theorie… Sleutelwoorden woorden/woordgroepen die de inhoud van een tekst (of van een zin of van een alinea) samengevat weergeven. Verwijswoorden woorden die we in een tekst gebruiken om niet altijd dezelfde woorden te moeten gebruiken. Meestal zijn dit synoniemen, voornaamwoorden of omschrijvingen. Signaalwoorden woorden die de gedachtegang verduidelijken, het zijn wegwijzers die een verband duidelijk maken. Signaalwoorden kunnen bijvoorbeeld wijzen op: een volgorde, een opsomming, een vergelijking, een tegenstelling, een verklaring, een voorbeeld,...

3 Laten we oefenen! Oefening 1 Oefening 2 Oefening 3

4 Op naar het werkschrift! Zelf aan de slag! WS p. Klaar? Ga naar de klasblog en oefen nog meer op deze soorten woorden!


Download ppt "Taal Thema 7 les 7 Signaal- en verwijswoorden. Een beetje theorie… Sleutelwoorden woorden/woordgroepen die de inhoud van een tekst (of van een zin of."

Verwante presentaties


Ads door Google