De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Lore Willem, Patricia Bijttebeer, Laurence Claes, Isabel D‘hont, Inez Vandenbussche.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Lore Willem, Patricia Bijttebeer, Laurence Claes, Isabel D‘hont, Inez Vandenbussche."— Transcript van de presentatie:

1 Lore Willem, Patricia Bijttebeer, Laurence Claes, Isabel D‘hont, Inez Vandenbussche

2 De DSM-IV-TR onderscheidt twee stoornissen in het gebruik van een middel, namelijk ‘middelenafhankelijkheid’ en ‘middelenmisbruik In de huidige studie wordt problematisch middelengebruik wel afgebakend aan de hand van de DSM-IV-criteria voor middelengebruik en/of – afhankelijkheid.

3 Doel:

4 Verslag van Onderzoek: Op zoek naar verschillen in reactieve en zelfregulatieve temperamentskenmerken 68 jongeren tussen 14 en 18 jaar Met problematisch middelengebruik en controlejongeren

5 Hoe? Er werd een inchatting gemaakt van het aantal verschillende middelen dat men tijdens het voorbije jaar gebruikte door een checklijst aan te kruisen.

6 Resultaten groepsverschillen in middelengebruik: Groepsverschillen in middelengebruik: De klinische groep toonde dat ze significant meer verschillende middelen heeft gebruikt tidens het voorbije jaar in vergelijking met de controlegroep.

7 Resultaten groepsverschillen in reactiviteit: Groepsverschillen in reactiviteit: Alleen een significant verschil tussen beide groepen; de klinische groep rapporteerde hogere niveaus van beloningsgevoeligheid dan de controlegroep. De klinische groep rapporteerde lagere niveaus van verdriet en hogere niveaus van verdriet dan de controlegroep.

8 Resultaten van groepsverschillen in Zelfregulatie: Groepsverschillen in zelfregulatie: de klinische groep rapporteerde een lager niveau van persistentie, een hoger niveau van impulsiviteit en een lager niveau van activatiecontrole dan de controlegroep.

9 Besluit: Uit de resultaten bleek dat de klinische groep meer beloningsgevoeligheid, verdrietig affect en impulsiviteit en minder positieve affectiviteit, persitentie en activatiecontrole rappoteerde dan de controlegroep.

10 Bron: google.com, picsearch.com


Download ppt "Lore Willem, Patricia Bijttebeer, Laurence Claes, Isabel D‘hont, Inez Vandenbussche."

Verwante presentaties


Ads door Google