De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Back-up 9 januari 2013. Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Back-up 9 januari 2013. Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze."— Transcript van de presentatie:

1 Back-up 9 januari 2013

2 Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze gegevens/bestanden op een andere gegevensdrager Waarom een back-up maken? Om een kopie bij de hand te hebben voor het herstellen van de oorspronkelijke gegevens, in het geval dat deze op één of andere manier verloren zijn gegaan.

3 Back-up Waarvan een back-up maken en hoe vaak? Waarvan een back-up? van het totale systeem (volledige systeemback-up) van gebruikersgegevens Hoe vaak een back-up maken? Als de gegevens vaak gewijzigd worden dan vrij frequent een back-up maken (elke dag) Anders minder vaak (elke week, elke maand)

4 Back-up Waarop een back-up maken? Waarop een back-up? De gegevens/bestanden staan meestal op de interne harde schijf. Een back-up moet aangemaakt worden op een andere informatiedrager dan deze schijf. Mogelijkheden zijn: op een tweede interne harde schijf op een CD/DVD branden op een externe harde schijf op een USB-stick op een internetsite, Cloud

5 Back-up Welke hulpmiddelen staan ter beschikking? Welke hulpmiddelen? Interne hulpmiddelen die het Windows systeem biedt: back-up software onder systeemwerkset (Vista) systeemherstel onder systeemwerkset Windows verkenner (handmatig) exportmogelijkheden (e-mail omgeving) Externe software Specifieke back-up-programma’s (b.v. Norton-Ghost) Synchronisatieprogramma (o.a. GoodSync; www.goodsync.com )www.goodsync.com webapplicatie voor aanmaken backup op een internetsite

6 Back-up Back-up mogelijkheden op internet

7 Back-up Back-up mogelijkheden op internet

8

9 Email adressen Mijn Afbeeldingen Mijn Documenten Back-up Waarvan minimaal een back-up

10 Back-up Meer info over back-up? Info Zoek op Google met trefwoord “back-up software” Ga naar sites van computerbladen en zoek daarop trefwoord “back- up” sites van computerbladen: www.pcmweb.nl www.computeridee.nl www.computertotaal.nlwww.pcmweb.nlwww.computeridee.nlwww.computertotaal.nl


Download ppt "Back-up 9 januari 2013. Back-up Wat is een back-up en waarom “back-uppen”? Wat is een back-up? Een back-up van gegevens/bestanden is een kopie van deze."

Verwante presentaties


Ads door Google