De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Maatschappelijke Recherche

Verwante presentaties


Presentatie over: "Maatschappelijke Recherche"— Transcript van de presentatie:

1 Maatschappelijke Recherche
Voorstelling Maatschappelijke Recherche

2 Situering Zes wijken Gent Centrum 09/2666130 Gent West 09/2666150
Nieuw Gent 09/ Sint-Amandsberg 09/ Gentbrugge/Ledeberg. 09/ Wondelgem 09/

3 Taakomschrijving De maatschappelijke rechercheur wordt ingezet telkens de sociale contact name met de bevolking een hoge mate van discretie vereist. Hij/zij onderzoekt elk signaal die problemen kunnen blootleggen die vaak binnenskamers worden gehouden en krijgt de dossiers in behandeling die betrekking hebben op de minderjarigenthematiek, geweld en mishandeling binnen het gezin, de verslavingsproblematiek, de vreemdelingenthematiek en de geesteszieken. Ook zorgen ze voor een algemene bijstand aan de minder weerbaren of sociaal zwakkeren die aan hun lot worden overgelaten.

4 Takenpakket Toezicht/controle op personen onder voorwaarden geplaatst door Justitie Navolgende onderzoeken in kader van sociale problematiek. Ondersteuning bij collocaties Navolgende onderzoek adoptie Moraliteitsondezoek i.o Jeugdrechtbank en Jeugdparket

5 Doorverwijzende functie naar de vrijwillige hulpverlening
Detecteren van problematische leef en opvoedingssituaties. Organiseren van audiovisueel verhoor bij zedenzaken met minderjarigen Bij aangifte bij crisissituaties opstarten van dringende hulpverlening via crisisnetwerk.

6 Opvolging en navolgend onderzoek IFG (intra-famialiaal geweld) + hercontactname bij ernstig geweld.
Nationaliteitskeuze Antecedentenonderzoek (vb. wapens). Eerstelijns verhoor inzake zeden en gezinsproblematiek. Acties rond jeugd, schoolverzuim, roma- problematiek .

7 weetje Weten welke straat onder welk commissariaat
valt ga dan naar onderstaande link. Zoek dan aan de hand van een alfabet uw straat. Zo vindt u de juiste contactgegevens terug.

8 Vragen ????


Download ppt "Maatschappelijke Recherche"

Verwante presentaties


Ads door Google