De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Webservices Ruben van der Wouden Yoran Kleiberg Jack Schrijvershof Sjoerd van Dijk WORKSHOP.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Webservices Ruben van der Wouden Yoran Kleiberg Jack Schrijvershof Sjoerd van Dijk WORKSHOP."— Transcript van de presentatie:

1 Webservices Ruben van der Wouden Yoran Kleiberg Jack Schrijvershof Sjoerd van Dijk WORKSHOP

2 Inhoud workshop Inleiding webservice Opdracht 1 Opdracht 2 – “Supermarkt Case” Afsluiting

3 Inleiding een webservice is… …Een deel van een applicatie dat toegankelijk is via webprotocollen. … in staat een dienst op afstand op te vragen aan een server vanaf een thuis computer(meetal via het internet). … bijvoorbeeld: het leveren van opgevraagde gegevens, reserveren/bestellen van bepaalde producten/diensten.

4 Opdracht 1 ( ong. 4 min ) Wat vinden jullie nou goede voorbeelden van webservices op het internet, indien er geen een in je opkomt ga het internet op en zoek er een uit. Beargumenteer ook waarom?

5 Opdracht 2 ( ong. 10 min ) Intro.. Koos de Vries is een man van in de 40 die heel weinig in de supermarkt komt, helaas is zijn vrouw te ziek om zelf boodschappen te doen, dus stuurt ze Koos op pad. Koos komt om half 5 de supermarkt binnen. Hij heeft nog een half uur om zijn boodschappen te doen, voordat de winkel sluit.

6 Opdracht 2 vervolg Zijn vrouw wil graag Aziatisch gaan koken. Zijn lijstje bestaat uit. 2 pakjes Wok Noodles 500 gram kipfilet(blokjes) Knoflook Coriander saus Zoete Soja Gemarineerde Woksaus Wokolie. Verse bieslook Rode Wijn "Chateau du soleil" Koos is inmiddels een kwartier onderweg en heeft alleen nog maar de kipfilet gevonden, tussen al die schappen met etenswaren.

7 Opdracht 2 vervolg Verzin voor Koos een oplossing om het boodschappen te doen in de winkel te vereenvoudigen door het aspect "webservices" erbij te betrekken. Het innovatieve proces moet zowel thuis als in de winkel uit te voeren zijn, maar je moet de producten wel zelf ophalen, dus sluit de bezorgservice van je producten uit, want Koos is inmiddels al in de winkel en wil zeker weten dat alle artikelen piekfijn in orde zijn.

8 Opdracht 2 onze Oplossing Op een console die in de winkel staat kan je jouw boodschappen aanvinken, vervolgens stuur je die gegevens door naar een speciale server, je ontvangt een code.. Die code toetst je in op het boodschappenkarretje dat je hebt uitgekozen en die laat meteen je boodschappen lijstje zien. Op dat boodschappenkarretje bevindt zich een “GPS systeem” die loodst je langs alle schappen naar de opgegeven producten. Moet nog uitgebreid worden met Illustraties

9 Afsluiting Afsluitingspraatje Eventuele vragen?


Download ppt "Webservices Ruben van der Wouden Yoran Kleiberg Jack Schrijvershof Sjoerd van Dijk WORKSHOP."

Verwante presentaties


Ads door Google