De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 3.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 3."— Transcript van de presentatie:

1 Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 3

2 Weekoverzicht Les 1Startcollege Noor Bongers Les 2Betoog Les 3Debatteren, argumenteren en discussie leiden Les 4Debat 1 groep 4 verwerkt Les 5Debat 2 groep 1 verwerkt Les 6Debat 3 groep 2 verwerkt Les 7Debat 4 groep 3 verwerkt Les 8Presentatie van de verwerkingen/statements Les 9Inleveren betoog baas van de wereld, bronnenmap met inleiding, 1 statement/notulen, reflectie verwoording van begin en eindpositie Les 10Beoordeling

3 Agenda Debatteren, argumenteren en discussie leiden Organiseren van een debat Onderwerp aanscherpen Aan de slag Huiswerk

4 Debat = een stelling + twee partijen (de voorstanders en de tegenstanders). De kunst is het tonen van overtuigingskracht: het vermogen om een stelling zo uit te leggen, te beargumenteren en te illustreren dat een publiek of een jury het met je eens wordt. De sport is om het daarbij beter te doen dan je tegenstander, die precies het tegenovergestelde verkondigt. Het spel ligt in het feit dat je niet altijd je eigen mening verkondigt, maar moet roeien met de riemen die je gegeven worden.

5 Kunst: wees menselijk

6 Sport: wees overtuigend

7 Spel: roeien met…

8 Lees de tekst over debatteren, argumenteren en discussie leiden, zie bijlage

9 wie is voor, wie is tegen, wie is leider, wie doet de organisatie, wat heb je nodig, hoe kan jouw club winnen van de andere club?

10

11 Organiseren van een debat Praat met je groep over de debatvorm en maak samen een keuze. Neem de tijd om extra’s te verzinnen voor jullie debat. Wat moet er georganiseerd worden? Maak een lijst. Maak een verdeling, propositie - oppositie

12 Onderwerp aanscherpen

13 Onderwerp aanscherpen? Verdiepen in actuele thema’s over engagement. Leerdoelen: Verkennen van het domein van engagement en betrokkenheid binnen het nieuwe media vakgebied Op de hoogte zijn en deelnemen aan het actuele debat binnen het thema engagement in het vakgebied

14 Let bij de voorbereiding van het debat op de volgende punten: –Heeft het debat een heldere opbouw? Maak een agenda voor het debat Bereid een presentatie voor Tijdsbesteding van de onderdelen (introductie/toelichtingen, debat, afronding) –Wordt het thema helder uiteengezet? (aan de hand van de voorgeschreven literatuur en zelf gevonden bronnen) Welke kernvragen zijn actueel binnen jouw thema? Worden medestudenten actief betrokken tijdens het debat? Bereid een aantal prikkelende vragen voor Maak eventueel gebruik van stellingen –Wordt de discussie goed geleid?

15 Huiswerk les 4 Bestudeer het onderwerp van debat van jouw groep! Bronnenmap aanleggen! (zie opdracht 2) Groep 1: organiseer debat nr. 1 (Maak een begin met opdracht 4) Groep 4: maakt een verwerking van dit debat, bedenk van tevoren wat jullie gaan doen en handel ernaar. Foto’s maken of een video, notuleren, enz. (zie opdracht 3)

16 Modulewijzer opdracht 2 De klas wordt in groepen verdeeld. Bereid met je groep een debat voor. Een onderwerp heb je gekozen. onderzoek het onderwerp door minstens 10 hoogwaardige artikelen over het onderwerp te verzamelen, schrijf samenvattingen. verzamel deze in een bronnenmap. Kies een debatvorm die bij het onderwerp past. (Ga na welke debatvormen er zijn, en welke past bij jullie onderwerp. Zie de links). Bereid voor beide kanten een betoog van tussen de 5 en de 7 minuten voor waarin jullie je standpunten uiteenzetten.

17 Opdracht 3 Verwerk het debat van een andere groep (zie weekschema) in een visueel statement. Dit kan een strip, film of animatie zijn, dat is aan jullie. Denk hierbij aan satire, scherts, dagblad of actualiteitenprogramma.

18 Opdracht 4 Beschrijf je uitgangspositie aan het begin van het debat, verwoord of -en hoe- deze uitgangspositie in de loop van het kwartaal is veranderd.


Download ppt "Media en creativiteit module 8 Engagement Jaar 2 Les 3."

Verwante presentaties


Ads door Google