De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Stroomgebieden De omvang is van grote invloed op het debiet ! Stroomgebied = het gebied waarvan het overtollige water (dat niet verdampt of door de vegetatie.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Stroomgebieden De omvang is van grote invloed op het debiet ! Stroomgebied = het gebied waarvan het overtollige water (dat niet verdampt of door de vegetatie."— Transcript van de presentatie:

1 Stroomgebieden De omvang is van grote invloed op het debiet ! Stroomgebied = het gebied waarvan het overtollige water (dat niet verdampt of door de vegetatie wordt verbruikt) wordt afgevoerd door een bepaalde rivier. Debiet = de hoeveelheid water (in m³/sec) die op een bepaald punt van de rivier passeert. Zet je een jeneverglaasje of een wok buiten in de regen? Dalende lijn v.a. Januari: Regenrivier In juli ook (nog) veel water: gemengde rivier

2 Het regiem van de Rijn Let op de verschillen Let op de verschillen ! Smeltwaterrivier Gemengde rivier Regen rivier Regiem = de verdeling van de hoeveelheid water in een rivier over het jaar. (weergeven in gemiddeld debiet per maand)

3 Klimaatgrafiek de Bilt. (Cf) Geldt voor vrijwel het hele stroomgebied van Rijn en Maas. In welke maand valt de meeste neerslag? In welke maand valt de minste neerslag? Dit Cf-klimaat komt in een groot deel van West- Europa voor !!


Download ppt "Stroomgebieden De omvang is van grote invloed op het debiet ! Stroomgebied = het gebied waarvan het overtollige water (dat niet verdampt of door de vegetatie."

Verwante presentaties


Ads door Google