De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Als consument breng je schade toe aan het milieu. Dat is niet te voorkomen. Maar je kunt de schade wel beperken door verantwoord gedrag. © Noordhoff Uitgevers.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Als consument breng je schade toe aan het milieu. Dat is niet te voorkomen. Maar je kunt de schade wel beperken door verantwoord gedrag. © Noordhoff Uitgevers."— Transcript van de presentatie:

1 Als consument breng je schade toe aan het milieu. Dat is niet te voorkomen. Maar je kunt de schade wel beperken door verantwoord gedrag. © Noordhoff Uitgevers 2012 § 1.4 Spaar jij het milieu?

2 Milieuschade Als consument veroorzaak je milieuschade. Voor de producten die je koopt zijn grondstoffen en energie verbruikt en is afval veroorzaakt. Ook verbruik je zelf energie en veroorzaak je afval. Dat alles leidt tot vermindering van natuurlijke hulpbronnen en vervuiling. © Noordhoff Uitgevers 2012

3 Milieubewust gedrag Door milieubewust gedrag kun je zorgen dat je minder milieuschade veroorzaakt. Bijvoorbeeld: © Noordhoff Uitgevers 2012 minder producten kopen energie besparen milieuvriendelijke producten kopen afval scheiden zodat het kan worden gerecycled § 1.4 Spaar jij het milieu?

4 Milieuorganisaties Milieuorganisaties vestigen met acties aandacht op milieuproblemen of proberen de politiek te beïnvloeden. Bekende milieuorganisaties zijn Natuur & Milieu, Milieudefensie, Greenpeace, Natuurmonumenten en Milieu Centraal. © Noordhoff Uitgevers 2012 § 1.4 Spaar jij het milieu?

5 Milieukeurmerken Milieuorganisaties, overheid en bedrijven kunnen aan producten een milieukeurmerk toekennen. Sommige keurmerken geven aan dat de productie weinig milieuschade heeft veroorzaakt, zoals het Nederlandse Milieukeur en FSC. Andere keurmerken geven aan dat het gebruik van het product weinig milieuschade veroorzaakt, zoals het EU Ecolabel of het Energielabel. © Noordhoff Uitgevers 2012 § 1.4 Spaar jij het milieu?


Download ppt "Als consument breng je schade toe aan het milieu. Dat is niet te voorkomen. Maar je kunt de schade wel beperken door verantwoord gedrag. © Noordhoff Uitgevers."

Verwante presentaties


Ads door Google