De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Verzekeren Het overnemen van de financiële gevolgen van een schade van een verzekerde door een verzekeraar. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Verzekeren Het overnemen van de financiële gevolgen van een schade van een verzekerde door een verzekeraar. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt."— Transcript van de presentatie:

1 Verzekeren Het overnemen van de financiële gevolgen van een schade van een verzekerde door een verzekeraar. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade?

2 Verzekerde Degene die zich verzekert bij een verzekeringsmaatschappij. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade? Verzekeraar De verzekeringsmaatschappij.

3 Premie Het bedrag dat een verzekerde betaalt aan een verzekeringsmaatschappij omdat die de financiële gevolgen van een schade overneemt. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade?

4 Eigen risico Een deel van de schade dat niet vergoed wordt door de verzekeraar, maar dat de verzekerde zelf betaalt. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade?

5 Polis Het schriftelijke bewijs van een verzekering. Daar staat onder andere op wat de dekking van de verzekering is. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade? Verzekeringsvoorwaarden Overzicht van de rechten en plichten van de verzekerde en de verzekeraar.

6 WA-verzekering voor motorvoertuigen Een verzekering die de schade dekt die je met je motorvoertuig aan anderen toebrengt. Deze verzekering is wettelijk verplicht. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade?

7 Cascoverzekering Deze verzekering zorgt ervoor dat er bij diefstal of beschadiging van je scooter of brommer een bedrag aan jou wordt uitgekeerd. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade?

8 Kosten verzekering De totale verzekeringskosten bestaan uit: - premie - poliskosten - assurantiebelasting © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt de schade?


Download ppt "Verzekeren Het overnemen van de financiële gevolgen van een schade van een verzekerde door een verzekeraar. © Noordhoff Uitgevers 2011 4.1 Wie betaalt."

Verwante presentaties


Ads door Google