De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray 0478-579220.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray 0478-579220."— Transcript van de presentatie:

1 HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus GC Venray

2 Agenda HACCP Waarom HACCP Wat is HACCP Welke gevaren Veilige eieren HACCP

3 Definities (1) HazardGevaar AnalysesAnalyse CriticalKritische ControlBeheers PointsPunten

4 Definities (2) Hazard/ Gevaar een biologisch, chemisch of fysische verontreiniging of toestand die een voedingsmiddel onveilig maakt voor consumptie Analyses/ Analyse een systematische beoordeling van gevaren in het proces en het vaststellen van de welke gevaren van wezenlijk belang zijn voor voedselveiligheid.

5 Definities (3) Critical Control Point punten en stappen in het proces waarvoor het belangrijk is dat ze worden beheerst om de voedselveiligheid te bewaren. Risk/ risico de waarschijnlijkheid dat de nadelige gezondheidseffecten worden veroorzaakt door een gevaar.

6 Waarom HACCP (1) Ca 1 miljoen mensen ziek door besmet voedsel 20 tot 30 sterfgevallen door besmet voedsel Salmonella uit voedsel is een belangrijke reden.

7 Waarom HACCP (2) 220 miljoen schade  Product terughalen  Kwaliteitsvermindering  Claims Negatieve publiciteit Bekeuringen waarschuwingen Eis van afnemers

8 Doel van cursus HACCP Zorg voor veilig product Voorkomen van besmet product  Onwetendheid  Onzorgvuldigheid  Onhygiënisch handelen Opleiding Bewustwording van gevaren

9 Wat is HACCP (1) Oorsprong in ruimtevaart  Gezond voedsel voor astronauten Productie van veilige etenswaren Voorkomen van fouten tijdens productie

10 Wat is HACCP (2) HACCP analyse maken Producten beschrijven en kennen Plattegrond maken Productie uittekenen Gevaren zoeken en controleren HACCP-analyse HACCP-team

11 Wat zijn eisen aan het HACCP-team Meer dan 1 persoon, Multidisciplinair Uit alle geledingen van het bedrijf Voldoende kennis van HACCP

12 HACCP voor eieren Slachtoffers (vooral ouderen) van met salmonella besmette eieren Dioxine crisis 2001 Imago Verplicht onderdeel van IFS

13 Bedankt voor de aandacht IFS


Download ppt "HACCP in eipakstation Cursus HACCP Thielen Consult BV Postbus 5100 5800 GC Venray 0478-579220."

Verwante presentaties


Ads door Google