De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Week 38. Opdracht 4 Hoofdstuk 2 en 3 uitgelicht. Door Jenneke, Julia, Lieke, Nienke en Marit.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Week 38. Opdracht 4 Hoofdstuk 2 en 3 uitgelicht. Door Jenneke, Julia, Lieke, Nienke en Marit."— Transcript van de presentatie:

1 Week 38. Opdracht 4 Hoofdstuk 2 en 3 uitgelicht. Door Jenneke, Julia, Lieke, Nienke en Marit.

2 Twee benaderingen De klassieke theorie waarbij organisaties als een machine worden gezien. O.a. door Fayol, Weber en Taylor. De human relations en de human resources benaderingen van organisaties. O.a. door Maslow, McGregor en Likert.

3 Communicatie binnen organisaties Klassieke theorie.Human relations en resources. Communicatie verloopt verticaal. Communicatie middel bij uitstek is geschreven. De stijl van communiceren is formeel. Communicatie verloopt verticaal en horizontaal. Communcatie verloopt vaak faca-to-face. De stijl van communiceren is informeel.

4 Organisatiestructuur en communicatie Door de duidelijke afbakening van taken en de strikte hiërarchie binnen de klassieke theorie, verloopt de communicatie tevens verticaal en formeel. Binnen de Human Relations en Resource theorie staat de mens centraal. De structuren zijn minder hiërarchisch, hierdoor verloopt communicatie in meerdere richtingen en informeler.


Download ppt "Week 38. Opdracht 4 Hoofdstuk 2 en 3 uitgelicht. Door Jenneke, Julia, Lieke, Nienke en Marit."

Verwante presentaties


Ads door Google