De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend."— Transcript van de presentatie:

1 Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend 19 maart Kinderen in de leeftijd van 10 tot 13 jaar (groep 7 & 8) krijgen les over het belang van schoon water. Vrienden en familie sponsoren de kinderen die 6 kilometer wandelen met 6 liter water in een rugzak (dit is de gemiddelde afstand die vrouwen en kinderen in ontwikkelingslanden moeten afleggen om water te halen). Het ingezamelde geld wordt besteed aan zorgvuldig geselecteerde water- en sanitatieprojecten voor arme gemeenschappen in ontwikkelingslanden. Wat is Wandelen voor Water ?

2 Resultaten 2013 Rondom wereld waterdag hebben zo’n 500 scholen met meer dan 28.000 Nederlandse kinderen over het hele land gelopen en ongeveer €1,3 miljoen ingezameld voor water projecten in Afrika en Azië.

3 ” Opbrengst WvW voor 2014 biedt toekomst voor kinderen op scholen in Ghana” Initiatief van Rotaryclubs uit District 1570 - Midden Nederland Samenwerking met Football For Water –Simavi, KNVB, –Ghana: New Energy –Ondersteund door Aqua For All en AKVO 10 scholen in Noord Ghana Benodigd bedrag Euro 120.000

4 Doelstellingen van het project De doelstellingen van het project zijn : Het creëren van duurzame toegang tot veilige en adequate toilet- en watervoorzieningen voor 10 geselecteerde scholen; Het verbeteren van de hygiënische praktijk op alle scholen en hun omringende gemeenschappen Het verzekeren van lange termijn duurzaamheid van de toilet- en watervoorzieningen.

5 Project activiteiten Het project ondersteunt de scholen met: Het realiseren van adequate toilet- en watervoorzieningen; Training van school management comités in planning en beheer van de faciliteiten; Het opzetten, trainen en coachen van schoolgezondheidsclubs, bestaande uit leerlingen die als “peer educators” functioneren voor andere leerlingen; Voorziening van faciliteiten voor het handenwassen; Gezondheidseducatie in de omringende gemeenschappen.

6 Ondersteuning door het World Coaches programma van de KNVB. Promotie door bekende voetballers Voetbalveldjes van de scholen worden opgeknapt, leraren en lokale leiders opgeleid tot World Coaches. Training van schoolvoetbalelftallen (van jongens en van meisjes), Organiseren van interscholaire voetbalcompetities. In de coaching van de elftallen gaan (voetbal-)spel en gedragsverandering op het gebied van hygiëne, gezondheid, respect en weerbaarheid hand in hand.


Download ppt "Wandelen voor Water is een kindergerichte campagne die elk jaar plaatsvindt in de week rondom de VN World Water Day, op 22 maart. Dit jaar op woensdagochtend."

Verwante presentaties


Ads door Google