De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Per 01-01-2013. aanleiding eisen van het roeien op sommige punten zwaarder zijn dan het zeilen. Een meer specifieke omschrijving van de eisen.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Per 01-01-2013. aanleiding eisen van het roeien op sommige punten zwaarder zijn dan het zeilen. Een meer specifieke omschrijving van de eisen."— Transcript van de presentatie:

1 Per 01-01-2013

2 aanleiding eisen van het roeien op sommige punten zwaarder zijn dan het zeilen. Een meer specifieke omschrijving van de eisen.

3 uitgangspunten Uitgegaan van eisen Kielboot 1. Uniformiteit eisen en eisen opbouw 2. Niveau roeien mag lager dan kielboot de verschillende manoeuvres worden uitgewerkt en als aparte onderdelen afgetekend Het voorstel om de naam aan te passen naar vletroeien is afgewezen.

4 Eisen theorie roeien I/II 1. Schiemanswerk 2. Roeitermen 3. Onderdelen 4. Veiligheid 5. Reglementen 6. Gedragsregels 7. Weersinvloeden 8. Vaarproblematiek andersoortige schepen

5 Eisen praktijk roeien I/II 1. Het schip vaarklaar en nachtklaar maken 2. Verhalen van het schip 3. Roeicommando’s uitvoeren 4. Aanleg met de punt van het schip 5. Een acht varen 6. Jagen 7. Wrikken 8. Het schip afmeren 9. Toepassing van de reglementen

6 Eisen theorie roeien III 1. Schiemanswerk 2. Roeitermen 3. Onderdelen 4. Veiligheid 5. Reglementen 6. Theorie van het roeien 7. Gedragsregels, vlagvoering en jachtetiquette 8. Weersinvloeden 9. Vaarproblematiek andersoortige schepen

7 Eisen praktijk roeien III 1. Het schip vaarklaar en nachtklaar maken 2. Verhalen van het schip 3. Roeitechnieken en roeicommando’s kunnen uitvoeren 4. Roeicommando’s kunnen geven 5. Aanleg met de punt van het schip 6, Aanleggen met de spiegel van het schip 7. Zijwaartse aanleg 8. Een kleine acht varen 9. Man over boord manoeuvre 10. Eenvoudig ankeren 11. Roeimanoeuvres zonder roer 12. Jagen 13. Wrikken 14. Het schip afmeren 15. Aanvarings- en achtergrondspeiling kunnen maken 16. Toepassing van de reglementen 17. Terminologie 18. Tonen van inzicht, veiligheid 19. Schiemannen praktijk

8 En nu? CWO zal teksten nog redigeren Er zal dus nog een officieel stuk komen Theorie-examens van examenvragenbank zijn al volgens nieuwe eisen Aan de slag!

9 Succes met de nieuwe eisen!


Download ppt "Per 01-01-2013. aanleiding eisen van het roeien op sommige punten zwaarder zijn dan het zeilen. Een meer specifieke omschrijving van de eisen."

Verwante presentaties


Ads door Google