De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Voorwaarden voor samentrekken: 1) Samengetrokken deel moet dezelfde betekenis hebben; 2) De vorm en plaats van het samengetrokken deel t.o.v. de PV moet.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Voorwaarden voor samentrekken: 1) Samengetrokken deel moet dezelfde betekenis hebben; 2) De vorm en plaats van het samengetrokken deel t.o.v. de PV moet."— Transcript van de presentatie:

1 Voorwaarden voor samentrekken: 1) Samengetrokken deel moet dezelfde betekenis hebben; 2) De vorm en plaats van het samengetrokken deel t.o.v. de PV moet hetzelfde zijn; 3) De grammaticale functie van het samengetrokken deel moet hetzelfde zijn.

2 Postbode Piet heeft de pakjes afgeleverd en postbode Piet is daarna naar huis gegaan. Samentrekken? Postbode Piet heeft de pakjes afgeleverd en is daarna naar huis gegaan.

3 D e docent is wel op school, maar niet bereikbaar voor leerlingen. Wat is samengetrokken? De docent is wel op school, maar de docent is niet bereikbaar voor leerlingen.

4 1) Samengetrokken deel heeft dezelfde betekenis.

5 2) De vorm en plaats t.o.v. de PV klopt.

6 De docent is wel op school, maar de docent is niet bereikbaar voor leerlingen. De grammaticale functie is niet hetzelfde.


Download ppt "Voorwaarden voor samentrekken: 1) Samengetrokken deel moet dezelfde betekenis hebben; 2) De vorm en plaats van het samengetrokken deel t.o.v. de PV moet."

Verwante presentaties


Ads door Google