De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder."— Transcript van de presentatie:

1 Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder vertelt wat Jezus gezegd en gedaan heeft. Het om de boodschap van Jezus Christus.

2 Evangelie Het evangelie werd door iemand gebracht die een HERAUT genoemd werd. Hij vertelde het goede nieuws. Bijvoorbeeld de geboorte van een nieuwe prins.

3 Gospel of John Johannes evangelie Een van de evangelisten was Johannes

4 Een bijzonder evangelie Johannes noemt in zijn Bijbelboek zichzelf niet 'ik', maar 'hij', of 'de discipel die Jezus liefhad'

5 Jahweh – Ik ben die Ik ben Door het hele boek zegt Jezus nadrukkelijk Ik ben. Dit is een verwijzing naar de Godsnaam, die immers ook Ik ben betekent.

6 Omdat van de traditionele auteur, de apostel Johannes, al in de tijd van Papias werd aangenomen dat hij tegen het eind van zijn leven in Efeze woonde (een belangrijk centrum van het christelijk geloof na de val van Jeruzalem in 70 n. Chr.), namen velen aan dat het evangelie in die stad geschreven werd.

7 Het Evangelie opgeschreven Hoewel de meningen soms verschillend zijn lijkt het Evangelie volgens Johannes zo rond 70 -100 te zijn gevormd. Een stukje papyrus uit het jaar 125 n. Chr Een stukje papyrus uit het jaar 200 n. Chr

8 Johannes Het evangelie begint met de ontmoeting van Johannes de Doper en Jezus, en eindigt met de kruisdood, opstanding en verschijningen van Jezus.

9 Wie is Johannes Rabbi's in Israël hadden vaak een lievelingsleerling. Zo had Jezus óók een lievelingsleerling. Iemand die Hem het beste begreep. De oudste kerk heeft zich altijd herkend in die ene discipel, die "Jezus liefhad" Dat was Johannes.

10 Gospel of John Johannes evangelie Een van de evangelisten was Johannes.

11 16 minuten


Download ppt "Het evangelie Het Nieuwe Testament begint met de evangeliën van Matteüs, Marcus, Lucas en Johannes. Deze vier boeken vertellen het verhaal van Jezus. Ieder."

Verwante presentaties


Ads door Google