De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Een grote stap naar ‘gelovige’ volwassenheid

Verwante presentaties


Presentatie over: "Een grote stap naar ‘gelovige’ volwassenheid"— Transcript van de presentatie:

1 Een grote stap naar ‘gelovige’ volwassenheid
LWB p 16-17

2 Stap naar gelovige volwassenheid
Binnen alle godsdiensten treffen we symbolen en rituelen aan… Geschikt om verbondenheid tussen mensen aan te duiden. Geschikt om verbondenheid tussen mens en God uit te drukken, te beleven, te verdiepen. Er zijn rituelen waarmee de jongeren aan hun geloofsgroei gestalte geven. Ze laten blijken dat ze klaar zijn om opgenomen te worden als volwassen gelovige binnen de groep.

3 Opdracht 15 Grote stap? Vervangviering.
Godsdienst? Geen (ongelovigen). Leeftijd? 13 jaar. Gedaan? Er wordt een spel gespeeld, een kring rond het vuur gevormd, een speech gehouden. Gezegd? Dat de weg naar de volwassenheid niet altijd gemakkelijk is, soms zelfs gevaarlijk. Voorbereiding? / Wat viert men? Feest ter vervanging van vormsel. Gevoelens / gedachten? Tijs vond het ‘tof’.

4 Opdracht 16 Grote stap? Vormsel Godsdienst? Christendom
Leeftijd: jaar Gedaan? Handoplegging, kruisteken met chrisma op voorhoofd. Gezegd? Ontvang het zegel van de Heilige Geest, de gave Gods. Amen Voorbereiding? Vormselvoorbereiding. Gevierd? / Gevoelens / gedachten: Ik ben bereid te proberen een ware christen te zijn.

5 Opdracht 16 Grote stap? Bismillah Godsdienst? Islam
Leeftijd? 12/13 jaar Gedaan? Plechtigheid in het gezin Gezegd? Bism Allah (in de naam van Allah) Voorbereiding? Koran leren lezen en leren bidden in Koranschool. Gevierd? Vader zegt: “Bism Allah”. Gevoelens / gedachten? Ik wil een ware moslim worden

6 Opdracht 16 Grote stap? Bar mitswa Godsdienst? Jodendom
Leeftijd? 13 jaar Gedaan? Voorlezen uit de thora, gebedsmantel en gebedsriemen dragen. Wat wordt er gezegd? Teksten uit de thora Voorbereiding? Hebreeuws leren lezen, joodse wetten instuderen, Hebreeuwse teksten lezen. Gevierd? In de synagoge en thuis. Gevoelens / gedachten?

7 Alle drie de feesten op een rij!
https://www.youtube.com/watch?v=yPPJIVa6-s8 https://www.youtube.com/watch?v=Oc8nc7nCoLk https://www.youtube.com/watch?v=knLzTsLu1MU


Download ppt "Een grote stap naar ‘gelovige’ volwassenheid"

Verwante presentaties


Ads door Google