De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Luide muziek en de nadelen (inclusief klaplong)

Verwante presentaties


Presentatie over: "Luide muziek en de nadelen (inclusief klaplong)"— Transcript van de presentatie:

1 Luide muziek en de nadelen (inclusief klaplong)
Door: Tristan Derriks H4D

2 De nadelen van luide muziek
Afgezien van de maatschappelijke problemen (wetsovertreding, overlast en blijkbaar drankproblemen(?)) zijn er ook gezondheidsproblemen: Gehoorverlies Tinnitus Klaplong(in geval van het zelf luide muziek maken)

3 Gehoorverlies Langdurig luisteren naar geluiden met een sterkte van 90 decibel of hoger kan leiden tot een beschadiging van de oor onderdelen, of specifieker, de trommelvlies. Periode van 8 uur per dag naar deze sterkte luisteren garandeert beschadiging. Veel jongeren hebben last van milde gehoorsbeschadiging

4 Tinnitus Het langdurig luisteren naar harde muziek kan leiden tot Tinnitus, een aandoening die een permanent gepiep in iemands oren achterlaat. De intensiteit van de piep kan verschillen per Tinnitus geval. De piep overstemt vaak andere geluiden. De piep is soms alleen te horen als er complete stilte is.

5 Klaplong Klaplong, of Pneumothorax, is een aandoening waarbij er een of meer extra openingen zijn in een long. Door deze openingen ontsnapt de lucht uit deze long en is deze niet langer bruikbaar. Oorzaken kunnen zijn: een medische ingreep, een ongeluk (trauma) of aangeboren afwijkingen aan het longweefsel. Er is momenteel geen bewijs om aan te tonen dat er een klaplong kan ontstaan van het maken van harde muziek, behalve bij mensen die al een afwijking aan de longen hebben.


Download ppt "Luide muziek en de nadelen (inclusief klaplong)"

Verwante presentaties


Ads door Google