De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

HTML LEON KLOOS,AMO1B.. INHOUDSOPGAVE Over HTML. Coderingen. Geschiedenis van HTML.

Verwante presentaties


Presentatie over: "HTML LEON KLOOS,AMO1B.. INHOUDSOPGAVE Over HTML. Coderingen. Geschiedenis van HTML."— Transcript van de presentatie:

1 HTML LEON KLOOS,AMO1B.

2 INHOUDSOPGAVE Over HTML. Coderingen. Geschiedenis van HTML.

3 WAAR WORDT HTML VOOR GEBRUIKT? HTML wordt gebruikt voor het maken van websites en applicaties, doormiddel van codes wordt de site/applicatie in elkaar gezet. HTML is erg belangrijk en wordt voornamelijk gebruikt door ICT bedrijven die websites maken voor een bedrijf.

4 CODERINGEN. Elk HTML bestand bestaat uit coderingen. Er zijn ongelofelijk veel coderingen in de taal HTML. Om de zo veel tijd wordt de taal vernieuwd en veranderen bepaalde coderingen en komen er nieuwe bij. Basis coderingen in HTML: (Hier begin je een html bestand in> (Wat hier in staat komt in de titel te staan, de titel moet altijd in de header staan) (de tekst die hier in staat komt in de header te staan.) ( hier komt de voornamelijke content in te staan. Dit is de kern van de site)

5 GESCHIEDENIS VAN HTML. HTML werd in 1991 bedacht en ontwikkeld door Tim Berners-Lee. De eerste officiële specificatie van HTML door de W3C organisatie was HTML 2.0, geaccepteerd in september 1995. Eerder was er gewerkt aan uitbreiding van de oorspronkelijke specificatie onder de naam HTML+ (gepubliceerd in november 1993). Al vóór de acceptatie van HTML 2.0, werd de volgende specificatie (HTML 3.0) voorbereid. In december 1997 werd de HTML 4.0 specificatie geaccepteerd, waarop nog enkele correcties zijn aangebracht in HTML 4.01 (geaccepteerd in december 1999). In het jaar 2000 werd ISO-HTML, gebaseerd op HTML 4.01 Strict, geaccepteerd als een internationale standaard.

6 Einde


Download ppt "HTML LEON KLOOS,AMO1B.. INHOUDSOPGAVE Over HTML. Coderingen. Geschiedenis van HTML."

Verwante presentaties


Ads door Google