De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Het koudste dorp ter wereld

Verwante presentaties


Presentatie over: "Het koudste dorp ter wereld"— Transcript van de presentatie:

1 Het koudste dorp ter wereld
Oymyakon Le village le plus froid de la terre Het koudste dorp ter wereld Uit het frans vertaald door Wilfried

2 Het dorp bevind zich in het Noordoosten van Rusland in Siberië
Het dorp bevind zich in het Noordoosten van Rusland in Siberië. Op een plateau gelegen op 750 meter boven de zeespiegel. De winter duurt er 9 maand en langer. Dit extreem klimaat is te wijten aan de bergketens die het gebied omgeven waardoor de koude lucht niet uit het dal weg kan.

3 Le matin à votre levé que diriez-vous en constatant que la température extérieur est de 71°c.
C’est ce qui arriverais si vous viviez à Oymyakon. Il faut spécifié que cette température extrème fut atteinte une seule fois en 1926. Wat zou u zeggen, als u ‘s morgens wakker wordt en een buitentempertuur vaststelt van - 71°c. Dat kan u overkomen als u in Oymyakon woont. Er moet wel aan toegevoegd worden, dat deze extreme temperatuur slechts éénmaal is voorgekomen in 1926.

4

5

6

7

8 De 2200 inwoners genieten hier niet van de accomodaties die de grote steden verschaffen
De kinderen gaan hier slechts naar school als de temperatuur niet onder de -52° c daalt.

9

10

11

12 Een curiositeit op deze locatie is dat je er geen vloeibare melk kunt kopen, maar alleen crème-kleurige vervroren blokken.

13 Negen maanden lang, is de temperatuur in Oymyakon negatief

14 Tijdens het vissen, de vissen zijn reeds met een laag ijs bedekt als ze uit het water komen. Dertig seconden volstaan om hem te bevriezen.

15 Gratis diepvriezen Drie seconden nadat de vissen uit het water komen, zijn ze zo hard als een steen .

16

17 Op dit beeld , kunt u zien hoe een wandeling in het centrum van het dorp er uit ziet

18

19

20

21 (Kunt u zich de grote verschillen in temperatuur voorstellen?)
Eigenaardig is dat de naam Oymyakon betekent «Water dat nooit bevriest». De regering besloot tot de bouw van deze stad wegens de aanwezigheid van thermaal bronwater. Bovendien bevindt Oymyakon zich in een dal omgeven van hooggebergte dat de winden tegenhoudt. Wat de zeer lage temperaturen in de winter draaglijker maakt en dat tijdens de korte zomer de temperatuur kan bereiken +35° c. (Kunt u zich de grote verschillen in temperatuur voorstellen?)

22 De stad dankt zijn voortbestaan aan zijn plaatselijke rijkdommen, zoals: de veeteelt, de jacht, de voorvaderlijke visvangst en het toerisme, want het is de geliefkoosde bestemming voor avonturiers en excentrikelingen.

23

24

25

26 -56 ° C De burgemeester reikt elk jaar een certificaat uit dat getuigt van het bezoek aan het koudste punt die weinig toeristen kiezen.

27

28

29 Aan het begin van de xx eeuw, diende het gebied voor de teelt van rendieren. Later aan zijn hoogtepunt, creëerde de sovjetregering er een stad die met alle faciliteiten wordt uitgerust. Hij voorzag een belangrijke ontwikkeling dank zij de talrijke rijkdommen van de bergen van het gebied : goud, zilver, platina en andere edele metalen. Nochtans leeft de meerderheid van de bevolking nauwelijks boven de drempel van de armoede.

30

31

32 Sindsdien wordt de autoweg Kolyma als de weg van de beenderen gekend.
Om tot Oymyakon te komen, moeten wij de autoweg Kolyma nemen die op bevel van Stalin door politiekveroordeelden en gevangen werdt gebouwd. Duizenden onder hen stierven en liggen onder het asfalt begraven. Sindsdien wordt de autoweg Kolyma als de weg van de beenderen gekend. Zoals u het kunt zien op het volgende beeld, ligt de sneeuw in de winter op de weg zo dik, dat veel vrachtwagens onder de sneeuw begraven zijn. In de zomer verandert de weg dan in een modderpoel waarin men zeer vaak wegzakt.

33

34 De voertuigen die tot Oymyakon komen worden met dubbele ruiten uitgerust om te verhinderen dat de bevroren lucht de cockpit binnenkomt. De motoren moeten blijven altijd draaien zo niet zou de brandstof meteen bevriezen.

35

36 De dieren inde zone hebben zich aan het strenge koude aangepast
De dieren inde zone hebben zich aan het strenge koude aangepast. De paarden van Oymyakon zijn zeer robuust, met korte poten en een dikke vacht. Zij worden bij talrijke poolexpedities gebruikt.

37 De semi-wilde paarden en stemmen er zelden mee in om bereden te worden
De semi-wilde paarden en stemmen er zelden mee in om bereden te worden. Zij worden als lastdier gebruikt, en hun vlees wordt door de plaatselijke bevolking tenzeerste geapreccieerd, daar groenten en fruit door de lage temperaturen niet lang goed blijven.

38

39 De koe is een beschermd dier

40

41

42

43


Download ppt "Het koudste dorp ter wereld"

Verwante presentaties


Ads door Google