De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

De presentatie wordt gedownload. Even geduld aub

Effectmeting met het SIT instrument. Hoe kan een effectmeting met het SIT instrument een bijdrage leveren bij de overgang naar 2015.

Verwante presentaties


Presentatie over: "Effectmeting met het SIT instrument. Hoe kan een effectmeting met het SIT instrument een bijdrage leveren bij de overgang naar 2015."— Transcript van de presentatie:

1

2 Effectmeting met het SIT instrument. Hoe kan een effectmeting met het SIT instrument een bijdrage leveren bij de overgang naar 2015.

3 ONDERZOEKSMODEL Leeromgeving Sociale inclusie (incl. taalbeheersing) en arbeidsontwikkeling Invloed van sociodemografische kenmerken deelnemers

4 SOCIALE INCLUSIE

5 ONDERZOEKSVRAGEN 1.Wat zijn sociodemografische kenmerken van de doelgroep? 2.Hoeveel mensen krijgen door deelname: Een betere plek in de samenleving? Een betere positie op en toeleiding naar de arbeidsmarkt? 3.Op welke treden van de participatieladder staan de deelnemers na deelname aan educatieve trajecten? 4.Wat zijn succesfactoren voor leersucces ?

6 DEWERKWIJZE DE WERKWIJZE 2 metingen met 15 weken tussentijd. Deelnemers van educatietrajecten vullen SIT vragenlijst in. Deelnemers blijven in het onderzoek anoniem. De vragenlijsten worden geanalyseerd. De resultaten staan in een goed leesbare rapportage.

7 ZELFPERCEPTIE Geen momentopname, hele proces wordt bekeken. Mensen geven zichzelf een lagere score dan uit 360° feedback komt. De sprong in de resultaten is gemiddeld 5,4 % bij objectieve taaltoetsen is dit 5,2%

8 VOORBEELDSTELLINGEN Ik kan de Nederlandse taal schrijven. Ik heb zelfvertrouwen. Ik woon op een fijne manier in de wijk. Ik bezoek mijn familie regelmatig. Ik werk in de tuin. Ik heb een betaalde baan.

9 DE DEELNEMERS Geslacht Leeftijd Man %Vrouw % 37,362,7

10 ACTIVERING

11 INTERNALISATIE

12 ARBEIDSONTWIKKELING

13 TOEKOMST Hoe kan een effectmeting met het SIT instrument een bijdrage leveren aan het beleid rondom educatie in de toekomst?

14 KWALITEIT Het aantal deelnemers die hun competenties verbeteren in percentages gemeten. BV. In samenwerking met gemeentes en ROC 81,9 % scoort hoger op Nederlandse taalvaardigheid.

15 EFFICIENTIE Via regressie-analyse kunnen we ziekteverzuim, veiligheid en tijdsinvestering meten. BV. In samenwerking met zorginstelling

16 SOCIALE COHESIE Onderzoek en resultaten richten zich op alle vier de onderdelen van sociale inclusie en op arbeidsontwikkeling.

17 (moeilijke) vragen en opmerkingen?

18 DANK VOOR DE AANDACHT Hartelijk dank voor de aandacht. Lisanne Veraart IVIO-Didactiek Lisanne.veraart@ivio.nl 0610149688


Download ppt "Effectmeting met het SIT instrument. Hoe kan een effectmeting met het SIT instrument een bijdrage leveren bij de overgang naar 2015."

Verwante presentaties


Ads door Google